Ouwehands Dierenpark Rhenen - Homepage

Hoera! Er is een ijsbeertweeling geboren!

07-12-2011

Donderdag 1 december heeft ijsbeer Huggies, in de beschutting van haar kraamhol, het leven geschonken aan twee jongen. Sinds een paar dagen had Huggies zich definitief teruggetrokken in de kraamkamer zodat ze zich in alle rust kon voorbereiden op de naderende geboorte. De dierverzorgers ontdekten, via camerabeelden, aanvankelijk drie jonge ijsbeertjes. Helaas bleek een van de jongen bij de geboorte al te zijn overleden.  De geboorte van de ijsbeertweeling is erg bijzonder omdat in dierentuinen weinig ijsbeertjes levend geboren worden en in leven blijven.

De komende maanden blijven spannend. Als alles goed blijft gaan dan zullen moeder Huggies en haar jongen over een aantal maanden te zien zijn in het ijsberenverblijf  “Neus aan Neus”. Tot die tijd kun je bij het ijsberenverblijf in Ouwehands Dierenpark de livebeelden vanuit de kraamkamer bekijken.

Het fokprogramma
Sinds vier jaar staat de ijsbeer op de lijst van zeer bedreigde diersoorten. De ijsbeer is met name op deze lijst terecht gekomen vanwege de gevolgen van de klimaatverandering. De geboorte van deze jongen is dus zeer belangrijk voor het in stand houden van deze bedreigde diersoort.

 

Nieuws

Sinterklaasarrangement

lees meer ...

Zakelijke mogelijkheden in Pandasia

lees meer ...

Ouwehand presenteert het ontwerp van het reuzenpandaverblijf 'Pandasia'

lees meer ...

Reuzenpanda’s komen naar Ouwehands Dierenpark Rhenen

lees meer ...

Het eerste Zoo Business Event in Ouwehands Dierenpark was een succes

lees meer ...

Bruidsfotoshoot in Ouwehands Dierenpark

lees meer ...

Artikel in magazine De Zakenmarkt

lees meer ...

Ouwehands Dierenpark Rhenen schenkt als eerste dierenpark duurzaam bier

lees meer ...

Spieren voor Spieren Dag

lees meer ...

Artikel in het blad Events

lees meer ...Meer nieuws »