Ouwehands Dierenpark Rhenen - Homepage
Online Tickets nu € 1,00 korting TICKETS

IJsbeertweeling voor het eerst naar buiten!

29-02-2012

Woensdag 29 februari was het dan eindelijk zo ver: de 3 maanden oude ijsbeertweeling mocht voor het eerst naar buiten! Samen met moeder Huggies hebben zij het buitenverblijf verkend. Huggies hield ondertussen haar jongen goed in de gaten.

Op 1 december 2011 is de tweeling geboren in de beschutting van het kraamhol. De geboorte van de ijsbeertweeling is erg bijzonder omdat in dierentuinen weinig ijsbeertjes levend worden geboren en in leven blijven. Gelukkig is alles goed gegaan met moeder en haar twee andere jongen. Huggies is een ervaren moeder en via camerabeelden was er te zien hoe de jongen groeiden en zich ontwikkelden.

Het fokprogramma
Sinds vijf jaar staat de ijsbeer op de lijst van zeer bedreigde diersoorten. De ijsbeer is met name op deze lijst terechtgekomen vanwege de gevolgen van de klimaatverandering. De geboorte van deze jongen is dus zeer belangrijk voor het in stand houden van deze bedreigde diersoort. De ijsberengroep van Ouwehand bestaat op dit moment uit 7 ijsberen. Victor, de vader van de tweeling, Freedom met haar twee jongen Siku & Sesi en Huggies met haar twee jongen. Wat het geslacht is van de jongen is op dit moment nog niet bekend dat zal de komende weken moeten blijken. Indien het geslacht bekend is zullen de jongen ook een naam krijgen.

Neus aan Neus
Ouwehands Dierenpark heeft in 2001 geïnvesteerd in een geheel nieuw ijsberenverblijf met een onderwater-panorama, rotspartijen, een waterval en nagebootste toendra. Achter de schermen zijn er twee moderne kraamkamers gebouwd voor de fok van deze dieren en dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen mag duidelijk zijn. De ijsbeertweeling is dagelijks te zien in het Neus aan Neus verblijf.

 

Fotografie: Rob Doolaard, Robert Pleizier

Nieuws

Geboortegolf in Ouwehands Dierenpark

lees meer ...

Witte tijgers in Ouwehands Dierenpark Rhenen overleden

lees meer ...

Berefeest op 28 mei in Ouwehands Dierenpark

lees meer ...

Roze pelikanen verkennen nieuw verblijf in Ouwehands Dierenpark

lees meer ...

Reuzenpandaverzorgers Ouwehands Dierenpark terug uit China

lees meer ...

Capibara-drieling in Ouwehands Dierenpark geboren

lees meer ...

Reuzenpandaverzorgers aangekomen in China

lees meer ...

Bamboo Bill presenteert zijn nieuwe familieshow Op naar Pandasia...

lees meer ...

Reuzenpandaverzorgers Ouwehands Dierenpark Rhenen naar China

lees meer ...

Ouwehand presenteert het ontwerp van het reuzenpandaverblijf 'Pandasia'

lees meer ...

Meer nieuws ┬╗