Ouwehands Dierenpark Rhenen - Homepage
Online Tickets nu € 1,00 korting TICKETS

IJsbeertweeling voor het eerst naar buiten!

29-02-2012

Woensdag 29 februari was het dan eindelijk zo ver: de 3 maanden oude ijsbeertweeling mocht voor het eerst naar buiten! Samen met moeder Huggies hebben zij het buitenverblijf verkend. Huggies hield ondertussen haar jongen goed in de gaten.

Op 1 december 2011 is de tweeling geboren in de beschutting van het kraamhol. De geboorte van de ijsbeertweeling is erg bijzonder omdat in dierentuinen weinig ijsbeertjes levend worden geboren en in leven blijven. Gelukkig is alles goed gegaan met moeder en haar twee andere jongen. Huggies is een ervaren moeder en via camerabeelden was er te zien hoe de jongen groeiden en zich ontwikkelden.

Het fokprogramma
Sinds vijf jaar staat de ijsbeer op de lijst van zeer bedreigde diersoorten. De ijsbeer is met name op deze lijst terechtgekomen vanwege de gevolgen van de klimaatverandering. De geboorte van deze jongen is dus zeer belangrijk voor het in stand houden van deze bedreigde diersoort. De ijsberengroep van Ouwehand bestaat op dit moment uit 7 ijsberen. Victor, de vader van de tweeling, Freedom met haar twee jongen Siku & Sesi en Huggies met haar twee jongen. Wat het geslacht is van de jongen is op dit moment nog niet bekend dat zal de komende weken moeten blijken. Indien het geslacht bekend is zullen de jongen ook een naam krijgen.

Neus aan Neus
Ouwehands Dierenpark heeft in 2001 geïnvesteerd in een geheel nieuw ijsberenverblijf met een onderwater-panorama, rotspartijen, een waterval en nagebootste toendra. Achter de schermen zijn er twee moderne kraamkamers gebouwd voor de fok van deze dieren en dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen mag duidelijk zijn. De ijsbeertweeling is dagelijks te zien in het Neus aan Neus verblijf.

 

Fotografie: Rob Doolaard, Robert Pleizier

Nieuws

Geslacht van pasgeboren mandril in Ouwehands Dierenpark is overduidelijk

lees meer ...

Beren Keta en Mincho na jaren van opsluiting nu ‘vrij’ in Het Berenbos

lees meer ...

Coole verrassing voor de ijsbeertweeling in Ouwehands Dierenpark

lees meer ...

Nieuwe thematisering voor Jungle Express in RavotAapia

lees meer ...

Flamingo’s uit het ei gekropen in Ouwehands Dierenpark Rhenen

lees meer ...

Mandril geboren in Ouwehands Dierenpark

lees meer ...

Geslacht ijsbeertweeling in Ouwehands Dierenpark bekend

lees meer ...

Berenbos-icoon Mackenzie overleden

lees meer ...

Zeehond in Ouwehands Dierenpark geboren

lees meer ...

Geboortegolf in Ouwehands Dierenpark

lees meer ...

Meer nieuws »