Afrikaanseleeuw

Afrikaanse leeuw

Latijnse naam Panthera leo

Leefgebied Afrika

Schouderhoogte 1,15 m

Staartlengte 70 - 100 cm

Gewicht 120 - 250 kg

Draagtijd 110 dagen

Aantal jongen 1 - 6 per worp

Leeftijd maximaal 22 jaar

Voedsel prooidieren zoals giraffes, zebra's en antilopen

De koning der dieren, zo wordt de leeuw ook wel genoemd. Hij leeft in familiegroepen, meestal bestaande uit een paar mannen, zes tot twaalf vrouwen en hun jongen. De sterkste man is de baas. Hij verdedigt zijn territorium en zijn groep. De vrouwen jagen. Is de prooi eenmaal bemachtigd, dan mag de man als eerste eten. Er wordt bij voorkeur jacht gemaakt op buffels, zebra's, gnoes en giraffen. Een leeuw kan in de bronsttijd wel 50 keer op een dag paren. De draagtijd is ongeveer 110 dagen. Een worp bestaat uit een tot zes welpen. De witte leeuwen van Ouwehands Dierenpark zijn zeer zeldzame witte leeuwen. Hun vachtkleur wijkt af, doordat ze het gen voor de normale, bruine kleur missen.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen