Bongo

Bongo

Latijnse naam Tragelaphus eurycerus isaaci

Leefgebied Afrika

Schouderhoogte 1,10 - 1,25 meter

Staartlengte 45 - 65 cm

Gewicht 200 - 400 kg

Draagtijd 9 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd maximaal 19 jaar

Voedsel bladeren, bloemen en twijgen

Deze prachtige antilope komt voor in het Afrikaanse regenwoud met dichte onderbegroeiing. Daar leeft hij van bladeren, bloemen en twijgen. Het is een uiterst schuw dier en het is voornamelijk 's nachts actief. Zowel het mannetje als het vrouwtje dragen hoorns. Alhoewel de bongo vaak in paren of in groepen leeft, komt hij ook regelmatig alleen voor. De mens maakt al sinds tijden jacht op de bongo. Dit heeft ertoe geleid, dat de soort in bepaalde gebieden is uitgestorven. Luipaard, leeuw en hyena zijn de natuurlijke vijanden van de bongo.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen