Bruinebeer

Bruine beer

Latijnse naam Ursus arctos

Leefgebied Noord-Amerika, Europa, Azië

Lengte 1,70 - 3 meter

Schouderhoogte 70 - 150 cm

Gewicht 95 - 400 kg

Draagtijd 6 - 7 maanden

Aantal jongen 1 - 4 per worp

Leeftijd 35 jaar

Voedsel voornamelijk plantaardig voedsel, maar ook insecten

Op dit moment leven er 11 bruine beren in Het Berenbos, elk met een eigen verhaal. In Het Berenbos krijgen bruine beren, die vroeger mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters, weer een onbezorgd leven. Samen met de wolven genieten ze van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. In Het Berenbos wordt de leefomgeving van de beer in het wild zoveel mogelijk nagebootst om het natuurlijke gedrag van de beer te stimuleren. Ze krijgen een gevarieerd en seizoensgebonden dieet, gebaseerd op wat in de natuur beschikbaar is, het Natuurlijk Voedsel Programma. Dit project is in 1993 gestart en is het eerste berenopvangcentrum in Europa.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen