Cubaanseflamingo

Cubaanse flamingo

Latijnse naam Phoenicopterus ruber ruber

Leefgebied Zuid-Amerika

Lengte 1,20 - 1,45 m

Spanwijdte 140 - 165 cm

Gewicht 2100 - 4100 gr

Broedduur 27 - 31 dagen

Aantal eieren 1 per worp

Leeftijd maximaal 44 jaar

Voedsel ongewervelde diertjes, algen en insecten

De flamingo is een uitgesproken kolonievogel. In grote groepen bewoont hij lagunes en meren van Zuid-Amerika. Zijn voorkeur gaat uit naar ondiep, modderig water. Daar vindt hij niet alleen zijn voedsel, maar water en modder zijn ook de twee componenten die hij nodig heeft, om zijn nest te maken. Door een uitgebreid paringsritueel in de hele kolonie, van marcheren, het draaien van hals en kop, roepen en poetsen van elkaars veren, leggen alle vrouwtjes- flamingo's in de kolonie vrijwel tegelijk hun ei en gaan ook tegelijk broeden. Hierdoor wordt het mogelijke vijanden erg lastig gemaakt. Een ei pikken van een vogel die alleen broedt, is immers veel gemakkelijker dan het belagen van een heleboel broedende vogels. Uiteraard genieten de vogels aan de buitenkant van het broedgebied de minste en die in het centrum de meeste bescherming. Een jonge flamingo is grijs en heeft een rechte snavel. De eerste paar weken krijgt hij een soort melk van zijn ouders. Die wordt aangemaakt in de bovenste delen van de maag en via de snavel aan het jong gegeven.

KAUFEN SIE ONLINE-TICKETS MIT RABATT!

Über den Ticketshop können Sie Online-Tickets einfach, schnell und mit € 1,00 Rabatt kaufen. Mit einem Online-Ticket brauchen Sie nicht an der Kasse zu warten und können sofort zur „Ticketkontrolle“ gehen. Ein Ausdruck der Tickets ist nicht nötig, diese können vom Smartphone oder Tablet gescannt werden. Mit den Online-Tickets haben Sie Zutritt zum gesamten Tierpark und können auch die Riesenpandas bewundern. Natürlich ist es auch weiter möglich, Tickets an der Kasse zu kaufen. Bis bald in Ouwehands Zoo!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen