Dubbelhoornigeneushoornvogel

Dubbelhoornige neushoornvogel

Latijnse naam Buceros bicornis

Leefgebied Zuid- en zuid-oost Azië

Lengte 95 - 105 cm

Gewicht 2155 - 3400 gram

Aantal eieren 2 - 4 per legsel

Leeftijd maximaal 41 jaar

Voedsel vooral vruchten, maar ook insecten, kleine reptielen

De dubbelhoornige neushoornvogel is een van de grootste neushoornvogels. Hij dankt zijn naam aan de ‘helm’ bovenop zijn snavel. Deze neushoornvogel komt voor in groenblijvende bossen tot op een hoogte van circa 2000m. Het nest bevindt zich in een boomholte tussen 8 en 35 m hoog. De opening wordt met modder en mest op een kleine spleet na dichtgemetseld. Terwijl het vrouwtje de eieren bebroedt, vliegt het mannetje af en aan om haar voedsel te brengen. Ze blijft ongeveer vier maanden in het nest en verlaat het vlak voordat de jonge vogels uitvliegen. De neushoornvogel wordt bedreigd door jacht en aantasting van zijn leefgebied.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen