Dubbelhoornigeneushoornvogel

Dubbelhoornige neushoornvogel

Latijnse naam Buceros bicornis

Leefgebied Zuid- en zuid-oost Azië

Lengte 95 - 105 cm

Gewicht 2155 - 3400 gram

Aantal eieren 2 - 4 per legsel

Leeftijd maximaal 41 jaar

Voedsel vooral vruchten, maar ook insecten, kleine reptielen

De dubbelhoornige neushoornvogel is een van de grootste neushoornvogels. Hij dankt zijn naam aan de ‘helm’ bovenop zijn snavel. Deze neushoornvogel komt voor in groenblijvende bossen tot op een hoogte van circa 2000m. Het nest bevindt zich in een boomholte tussen 8 en 35 m hoog. De opening wordt met modder en mest op een kleine spleet na dichtgemetseld. Terwijl het vrouwtje de eieren bebroedt, vliegt het mannetje af en aan om haar voedsel te brengen. Ze blijft ongeveer vier maanden in het nest en verlaat het vlak voordat de jonge vogels uitvliegen. De neushoornvogel wordt bedreigd door jacht en aantasting van zijn leefgebied.

KAUFEN SIE ONLINE-TICKETS MIT RABATT!

Über den Ticketshop können Sie Online-Tickets einfach, schnell und mit € 1,00 Rabatt kaufen. Mit einem Online-Ticket brauchen Sie nicht an der Kasse zu warten und können sofort zur „Ticketkontrolle“ gehen. Ein Ausdruck der Tickets ist nicht nötig, diese können vom Smartphone oder Tablet gescannt werden. Mit den Online-Tickets haben Sie Zutritt zum gesamten Tierpark und können auch die Riesenpandas bewundern. Natürlich ist es auch weiter möglich, Tickets an der Kasse zu kaufen. Bis bald in Ouwehands Zoo!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen