Europeseflamingo

Europese flamingo

Latijnse naam Phoenicopterus roseus

Leefgebied Europa, Afrika, Azië

Lengte 1,10 - 1,30 m

Gewicht 3500 gr

Broedduur 32 dagen

Aantal eieren 1 per legsel

Leeftijd maximaal 44 jaar

Voedsel ongewervelde diertjes, algen en insecten

Deze flamingo komt voor in landen rond de Middellandse Zee, maar ook in Afrika en Azië. Hij leeft in grote groepen. Zijn sterk gespecialiseerde snavel bepaalt niet alleen, wat hij eet , maar ook de manier waarop hij zijn voedsel bemachtigt. Zijn grote, vlezige tong vult de hele snavelholte en is voorzien van uitstulpingen. Als de flamingo eet, laat hij zijn kop zo zakken, dat de bovenste snavelhelft onder water komt. Hij beweegt die door de modder en zuigt troebel water op. Dat doet hij door zijn tong naar achteren te trekken. Daarna duwt hij zijn tong weer terug, waardoor het water door de lamellen die aan de randen van de snavel zitten, naar buiten wordt geperst. Voedseldeeltjes, zoals kleine kreeften en garnalen, blijven achter op de lamellen. Die hoeft hij alleen nog maar door te slikken.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen