Kameel

Kameel

Latijnse naam Camelus bactrianus

Leefgebied Azië

Schouderhoogte 1,50 - 2 m

Staartlengte 55 - 75 cm

Gewicht 300 - 690 kg

Draagtijd 13 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd 50 jaar

Voedsel woestijnplanten met een hoog vochtgehalte

De wilde kameel treft men alleen nog aan in de Gobi woestijn, de gedomesticeerde variant heeft een veel groter verspreidingsgebied. Dat is eigenlijk het dier dat 'iedereen kent', hij wordt als lastdier gebruikt in onder andere Noord Afrika. De kameel is bij uitstek geschikt als woestijndier; hij kan lang zonder water, kan veel in een keer drinken, en is zowel tegen erge hitte als erge koude bestand. Hij staat hoog op zijn met eeltkussens beschermde poten en kan zijn neusgaten en ogen goed afsluiten waardoor ook het opgewaaide woestijnzand hem geen parten speelt. En wat zit er in zijn bulten? Inderdaad, geen water maar vet.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen