Kleinepanda

Kleine panda

Latijnse naam Ailurus fulgens fulgens

Leefgebied Azië

Lengte 35 - 40 cm

Gewicht 3 - 4 kg

Draagtijd 130 dagen

Aantal jongen meestal 1 of 2

Leeftijd ongeveer 13 jaar

Voedsel liefst bamboescheuten, ook wel andere planten en kleine dieren

De behaarde voetzolen van de rode of kleine panda verminderen het risico, dat hij op vochtige, gladde takken uitglijdt. Daarnaast voorkomen ze warmteverlies. In het leefgebied van de rode panda (bergbossen in China) kan de temperatuur behoorlijk dalen en is sneeuw geen uitzondering, dus heeft dit dier zeker bescherming tegen de kou nodig. Aan de andere kant kan de panda slecht tegen warmte, vandaar dat hij vooral 's nachts actief is en overdag op een schaduwrijk plekje rust. Zijn voorkeurshouding is opgerold met zijn staart als hoofdkussen of als gezichtsbedekking. Het liefst eet de rode panda bamboe, maar ook ander plantaardig en zelfs dierlijk voedsel staat op het pandamenu. Het voortbestaan van dit prachtig gekleurde dier wordt bedreigd door ontbossing van zijn leefgebied als gevolg van grote bevolkingstoename.

KAUFEN SIE ONLINE-TICKETS MIT RABATT!

Über den Ticketshop können Sie Online-Tickets einfach, schnell und mit € 1,00 Rabatt kaufen. Mit einem Online-Ticket brauchen Sie nicht an der Kasse zu warten und können sofort zur „Ticketkontrolle“ gehen. Ein Ausdruck der Tickets ist nicht nötig, diese können vom Smartphone oder Tablet gescannt werden. Mit den Online-Tickets haben Sie Zutritt zum gesamten Tierpark und können auch die Riesenpandas bewundern. Natürlich ist es auch weiter möglich, Tickets an der Kasse zu kaufen. Bis bald in Ouwehands Zoo!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen