Maleisebontemarter

Maleise bonte marter

Latijnse naam Martes flavigula

Leefgebied Zuidoost-Azië tot in het noorden van China

Lengte 45 – 65 cm

Schouderhoogte 25 - 30 cm

Staartlengte 37 - 45 cm

Gewicht 1,3 – 3 kg

Draagtijd 220 – 290 dagen

Aantal jongen 2 - 5 per worp

Leeftijd ongeveer 15 jaar

Voedsel kleine zoogdieren, reptielen, amfibieën, eieren, vruchten

De Maleise bonte marter leeft in paren maar ook wel in familiegroepjes. De marter jaagt op kleine prooien zoals knaagdieren, vogels, hagedissen en kikkers, maar pakt ook jongen van het wild zwijn, het muskushert of goral. Zijn verspreidingsgebied is groot, van noordoost China, Pakistan, Nepal naar Maleisië in het zuiden. Hij is vooral in bossen op 200 tot 3000 meter hoogte te vinden. Deze marter is een handige klimmer. Hij leeft dan ook graag in bomen. De paartijd is in augustus. De jongen worden in april geboren.

KAUFEN SIE ONLINE-TICKETS MIT RABATT!

Über den Ticketshop können Sie Online-Tickets einfach, schnell und mit € 1,00 Rabatt kaufen. Mit einem Online-Ticket brauchen Sie nicht an der Kasse zu warten und können sofort zur „Ticketkontrolle“ gehen. Ein Ausdruck der Tickets ist nicht nötig, diese können vom Smartphone oder Tablet gescannt werden. Mit den Online-Tickets haben Sie Zutritt zum gesamten Tierpark und können auch die Riesenpandas bewundern. Natürlich ist es auch weiter möglich, Tickets an der Kasse zu kaufen. Bis bald in Ouwehands Zoo!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen