Orangoetan

Orang oetan

Latijnse naam Pongo pygmaeus

Leefgebied Azië

Schouderhoogte 90 - 110 cm

Gewicht 35 - 90 kg

Draagtijd 8 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd maximaal 50 jaar

Voedsel vruchten, bladeren, knoppen en bloemen

De orang oetan komt in het wild voor in Borneo en Sumatra. Daar leeft hij bijna alleen maar hoog in de bomen, hij komt zelden op de grond. Vruchten van de wurgvijg zijn z’n lievelingskostje, maar hij eet ook andere vruchten, zoals de doerian. Een mannetje en een vrouwtje zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. De eerste heeft namelijk grote wangkwabben en een duidelijke keelzak. Bovendien is hij groter dan een vrouwtje. Ongeveer een keer in de vijf à zes jaar krijgt een vrouwtje een jong, dat bij haar blijft tot het op eigen benen kan staan. Pas als haar jong zelfstandig is, kan een vrouwtje een volgend jong krijgen. Een mannetjes-orang oetan leeft meestal alleen. Vrouwtjes worden wel eens in kleine groepen gezien. De orang oetan is de enige mensaap die in Azië voorkomt. De andere mensapen, Chimpansee, Bonobo en Gorilla, leven in Afrika.

KAUFEN SIE ONLINE-TICKETS MIT RABATT!

Über den Ticketshop können Sie Online-Tickets einfach, schnell und mit € 1,00 Rabatt kaufen. Mit einem Online-Ticket brauchen Sie nicht an der Kasse zu warten und können sofort zur „Ticketkontrolle“ gehen. Ein Ausdruck der Tickets ist nicht nötig, diese können vom Smartphone oder Tablet gescannt werden. Mit den Online-Tickets haben Sie Zutritt zum gesamten Tierpark und können auch die Riesenpandas bewundern. Natürlich ist es auch weiter möglich, Tickets an der Kasse zu kaufen. Bis bald in Ouwehands Zoo!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen