Prairiehond

Prairiehond

Latijnse naam Cynomys ludovicianus

Leefgebied Noord-Amerika

Lengte 40 cm

Gewicht 900 - 1360 gr

Draagtijd 33 - 38 dagen

Aantal jongen 1 - 8 per worp

Leeftijd 8 - 12 jaar

Voedsel planten

Dit communicatieve dier is beroemd om zijn grote onderaardse steden, waarin diverse families wonen. Duidelijke onderlinge ‘afspraken’ (gedragingen) zorgen ervoor, dat er geen gedonder in de stad komt. Dat moet natuurlijk wel, als je met zo velen in zo’n zelf gegraven tunnelstelsel onder de grond woont. Er zijn ook bewakers! Zodra er gevaar dreigt, blaffen die bij wijze van alarm. Iedere hond weet dan, dat hij op zijn hoede moet zijn. Een prairiehondje leeft van plantaardig voedsel en houdt, net als een marmot, een winterslaap. Eenmaal per jaar worden er jongen geboren. Hun ogen zijn bij de geboorte dicht. Die gaan na drie weken open.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen