Rendier

Rendier

Latijnse naam Rangifer tarandus

Leefgebied Noordpool

Lengte 1,85 - 2,20 m

Schouderhoogte 80 - 110 cm

Staartlengte 10 - 15 cm

Gewicht 40 - 150 kg

Draagtijd 210 - 240 dagen

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd 28 jaar

Voedsel voornamelijk rendiermos, een korstmos

Het rendier behoort tot de hertenfamilie. Het komt voor op de toendra's in een gordel rondom de Noordpool. Drassige en met sneeuw bedekte ondergrond belemmert de voortbeweging van het rendier niet wegens zijn brede en ver spreidbare hoeven. Hij beschikt als het ware over een soort sneeuwschoenen. Met diezelfde hoeven schraapt het rendier sneeuw weg op zoek naar voedsel, bij voorkeur rendiermos, maar ook wel dennenappels en ander plantaardig materiaal. Mannetje en vrouwtje dragen beide een gewei. Wij kennen het rendier vooral door de Kerstman. Uit het leven van de Samit, het volk van Lapland, is het niet weg te denken. Door hen wordt het rendier gebruikt als vee; ze eten zijn vlees, gebruiken zijn huid en botten.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen