Rhinocerosneushoornvogel

Rhinoceros neushoornvogel

Latijnse naam Buceros rhinoceros

Leefgebied Azië

Lengte 80 - 90 cm

Gewicht 2040- 2960 gr

Broedduur 37- 46 dagen

Aantal eieren 1 of 2 per legsel

Leeftijd maximaal 90 jaar

Voedsel vruchten, hagedissen, insecten, kleine reptielen en vogeleieren

De Rhinoceros neushoornvogel, ook wel de Javaanse neushoornvogel genoemd, is een luidruchtige vogel. Tijdens het vliegen slaakt hij harde kreten en de vleugelslag zelf is ook duidelijk hoorbaar. Het vrouwtje is kleiner dan het mannetje. Haar ogen zijn wit, door rode huid omrand. Het mannetje heeft zwarte strepen op zijn helm en heeft rode ogen met een zwarte rand. Ze voeden zich vooral met vruchten, maar ook wel hagedissen en vogeleieren. Het nest zit in een boomholte hoog boven de grond. Het vrouwtje broedt, het mannetje zoekt voedsel. Vrouwtje en jongen verlaten ongeveer 80 dagen na het uitkomen, het nest.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen