Ringstaartmaki

Ringstaartmaki

Latijnse naam Lemur catta

Leefgebied Afrika, Madagaskar

Schouderhoogte 50 cm

Staartlengte 60 cm

Gewicht 2600 -2700 gr

Draagtijd 4 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd 27 jaar

Voedsel vruchten, bladeren, bomen, struiken, boomschors, kruiden, cactussen en insecten

De ringstaartmaki leeft in Madagascar. In verhouding tot andere maki's brengt hij veel tijd op de grond door. Daar zoekt hij naar plantaardig voedsel, maar insecten en andere kleine dieren versmaadt hij ook niet. Van neus tot puntje van de staart gemeten kan een ringstaartmaki een meter lang worden. Zijn gewicht ligt rond de 3,5 kg. Een ringstaartmaki is een echte zonaanbidder. Vol overgave kan hij wijdbeens en met gespreide armen van de zonnestralen genieten. Het is een groepsdier. De draagtijd is ongeveer vier maanden en meestal wordt er één jong per keer geboren.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen