Rodeibis

Rode ibis

Latijnse naam Eudocimus ruber

Leefgebied Zuid-Amerika

Lengte 56 - 86 cm

Gewicht 775 - 925 gr

Broedduur 3 weken

Aantal eieren 2 - 4 per legsel

Voedsel ongewervelde dieren

De rode ibis leeft in groepen in mangroven, moerassen en ondiepe meren van het noorden van Zuid-Amerika. Zijn lange, gebogen snavel is uitstekend geschikt voor het zoeken naar voedsel dat verstopt zit in modderlagen of tussen stenen. Hij eet vooral krabben, kreeften, insecten en kleine vissen. De prachtige, heldere kleur dankt hij aan kleurstoffen in zijn voedsel. De ibis slaapt en nestelt in bomen, vaak samen met reigers. Het slordig uitziende nest bestaat uit takjes. Meestal legt een ibis drie eieren. Een jonge ibis is lang niet zo fel gekleurd als zijn ouders. Hij is bruin met wit.

KAUFEN SIE ONLINE-TICKETS MIT RABATT!

Über den Ticketshop können Sie Online-Tickets einfach, schnell und mit € 1,00 Rabatt kaufen. Mit einem Online-Ticket brauchen Sie nicht an der Kasse zu warten und können sofort zur „Ticketkontrolle“ gehen. Ein Ausdruck der Tickets ist nicht nötig, diese können vom Smartphone oder Tablet gescannt werden. Mit den Online-Tickets haben Sie Zutritt zum gesamten Tierpark und können auch die Riesenpandas bewundern. Natürlich ist es auch weiter möglich, Tickets an der Kasse zu kaufen. Bis bald in Ouwehands Zoo!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen