Rodeibis

Rode ibis

Latijnse naam Eudocimus ruber

Leefgebied Zuid-Amerika

Lengte 56 - 86 cm

Gewicht 775 - 925 gr

Broedduur 3 weken

Aantal eieren 2 - 4 per legsel

Voedsel ongewervelde dieren

De rode ibis leeft in groepen in mangroven, moerassen en ondiepe meren van het noorden van Zuid-Amerika. Zijn lange, gebogen snavel is uitstekend geschikt voor het zoeken naar voedsel dat verstopt zit in modderlagen of tussen stenen. Hij eet vooral krabben, kreeften, insecten en kleine vissen. De prachtige, heldere kleur dankt hij aan kleurstoffen in zijn voedsel. De ibis slaapt en nestelt in bomen, vaak samen met reigers. Het slordig uitziende nest bestaat uit takjes. Meestal legt een ibis drie eieren. Een jonge ibis is lang niet zo fel gekleurd als zijn ouders. Hij is bruin met wit.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen