Rozepelikaan

Roze pelikaan

Latijnse naam Pelecanus onocrotalus

Leefgebied Eurazië, Afrika

Lengte 1,48 - 1,75 m

Spanwijdte 230 - 360 cm

Gewicht 5 - 15 kg

Broedduur 30 dagen

Aantal eieren 2 - 3 per legsel

Leeftijd 50 jaar

Voedsel vis

De pelikaan is één van de grootste, vliegende vogels. Zijn ondersnavel is voorzien van een rekbare keelzak, de bovensnavel dient als deksel. Door met zijn soortgenoten in linie te zwemmen en met zijn vleugels op het water te slaan, drijft de pelikaan de vis op. Koud kunstje om de prooi met zijn grote snavel uit het water te scheppen. Volgens een legende is de pelikaan hét voorbeeld van opofferende moederliefde. In tijden van voedselschaarste zou moeder haar borst openrijten en haar jongen voeden met haar eigen bloed. Waarschijnlijk vindt deze gedachte zijn oorsprong in het feit dat de kroeskoppelikaan in de paartijd een duidelijke rode vlek op zijn borst heeft.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen