Stokstaartje

Stokstaartje

Latijnse naam Suricata suricatta

Leefgebied Afrika

Lengte 50 cm

Staartlengte 20 cm

Gewicht 600 - 1000 gr

Draagtijd 11 weken

Aantal jongen 2 - 5 per worp

Leeftijd 13 jaar

Voedsel insecten, schorpioenen, hagedissen, vogels, slangen

Het potsierlijke stokstaartje, ook wel aardhondje of meerkat genoemd, komt voor in de woestijngebieden van zuidelijk Afrika. Zijn poten zijn voorzien van flinke graafklauwen waarmee hij uitgebreide gangenstelsels kan graven. Hij leeft samen met zijn groepsleden, maar ook wel met vosmangoesten en grondeekhoorns. Er zit altijd een groepslid op de uitkijk: parmantig rechtop, vaak rustend op zijn achterpoten en 'billen'. Bij het zien van een roofvogel, en die ziet hij snel met zijn priemende blik, slaat hij alarm. Alle stokstaarten verdwijnen vervolgens met grote snelheid in hun holen. Een stokstaartje zoekt de hele dag naar voedsel in de vorm van insecten, schorpioenen, hagedissen, slangen, wortels en vruchten.

KAUFEN SIE ONLINE-TICKETS MIT RABATT!

Über den Ticketshop können Sie Online-Tickets einfach, schnell und mit € 1,00 Rabatt kaufen. Mit einem Online-Ticket brauchen Sie nicht an der Kasse zu warten und können sofort zur „Ticketkontrolle“ gehen. Ein Ausdruck der Tickets ist nicht nötig, diese können vom Smartphone oder Tablet gescannt werden. Mit den Online-Tickets haben Sie Zutritt zum gesamten Tierpark und können auch die Riesenpandas bewundern. Natürlich ist es auch weiter möglich, Tickets an der Kasse zu kaufen. Bis bald in Ouwehands Zoo!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen