Struisvogel

Struisvogel

Latijnse naam Struthio camelus

Leefgebied Afrika

Lengte 175 - 275 cm

Gewicht 110 - 150 kg

Broedduur 42 - 46 dagen

Aantal eieren 5 - 11 per legsel

Leeftijd tot 40 jaar

Voedsel bladeren, grassen, kruiden en zaden, aangevuld met (on)gewervelde dieren

Deze loopvogel is de grootste en zwaarste vogel. Een mannetje kan wel 150 kg wegen. De struisvogel leeft op de savannen in grote delen van Afrika. Hij leeft in groepen. Zijn voedsel bestaat uit grassen, zaden, bladeren, maar ook wel insecten en kleine gewervelde dieren. Verschillende vrouwtjes leggen eieren in het nest van ‘hun mannetje’. Hij broedt ze uit, soms helpen de vrouwtjes hem.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen