Wrattenzwijn

Wrattenzwijn

Latijnse naam Phacochoerus africanus

Leefgebied Afrika

Schouderhoogte 65 - 85 cm

Staartlengte 25 - 50 cm

Gewicht 50 - 150 kg

Draagtijd 170 dagen

Aantal jongen 3 per worp

Leeftijd 18 jaar

Voedsel gras, wortels, vruchten, aas en insecten

Zijn grote, gekrulde slagtanden, diverse huidknobbels en naar achteren taps toelopend lichaam bezorgen het wrattenzwijn een markant uiterlijk. Op zoek naar grassen, wortels en knollen schuift hij al leunend op zijn polsgewrichten over de grond. Dikke eeltkussens zorgen ervoor, dat hij geen last heeft van de harde ondergrond. Het wrattenzwijn neemt graag een modderbad. Hierdoor koelt het lekker af, maar ontdoet het zich tevens van huidparasieten. Een wrattenzwijn slaapt 's nachts samen met zijn groepsgenoten in een hol. Dit is ook de plaats waar de jongen worden geboren. Een jong blijft meestal een jaar bij zijn moeder.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen