Yak

Yak

Latijnse naam Bos grunniens grunniens

Leefgebied Azië

Schouderhoogte 2 m

Gewicht 300 - 1000 kg

Draagtijd 9 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd 25 jaar

Voedsel grassen, kruiden en mos

Bergvolkeren in de Himalaya houden de yak als huisdier. Ze eten zijn vlees, drinken zijn melk en maken kleding en schoeisel van zijn wol en huid. Zelfs zijn mest wordt gebruikt, dat is kennelijk goede brandstof. De yak heeft niet zo gauw last van de kou. Zijn langharige vacht beschermt hem tegen temperaturen van wel - 50ºC. Hij leeft in kudden van 20 tot 200 dieren en eet korstmossen, kruiden en harde grassen. Een volwassen dier kan een lichaamsgewicht van wel 1000 kg bereiken. Een yak is een zwijgzaam dier, alleen in de paartijd maakt hij een brommend geluid. Vandaar dat hij ook wel bromrund wordt genoemd.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen