Zadelbekooievaar

Zadelbekooievaar

Latijnse naam Ephippiorhynchus senegalensis

Leefgebied Afrika

Lengte 1,45 - 1,50 m

Spanwijdte 240 - 270 cm

Gewicht 6 kg

Broedduur 30 - 35 dagen

Aantal eieren 2 - 3 per legsel

Leeftijd maximaal 36 jaar

Voedsel vissen, krabben, reptielen, amfibieën, kleine zoogdieren

De zadelbekooievaar is de grootste ooievaar van Afrika. Hij dankt zijn naam aan het gele ‘zadel’ bovenop de bovensnavel. Mannetje en vrouwtje zien er hetzelfde uit, op hun oogkleur na. Het mannetje heeft een bruine iris, het vrouwtje een gele. De zadelbekooievaar leeft in moerasgebieden, meren en rivieren, meestal in paren. Hij eet voornamelijk vis. Mannetje en vrouwtje bouwen samen aan een nest (hoog in een boom, 20-30 m boven de grond), bebroeden om de beurt de eieren en voorzien de pasgeboren jongen van voedsel. De jongen blijven ongeveer 110 dagen in het nest.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen