Zadelbekooievaar

Zadelbekooievaar

Latijnse naam Ephippiorhynchus senegalensis

Leefgebied Afrika

Lengte 1,45 - 1,50 m

Spanwijdte 240 - 270 cm

Gewicht 6 kg

Broedduur 30 - 35 dagen

Aantal eieren 2 - 3 per legsel

Leeftijd maximaal 36 jaar

Voedsel vissen, krabben, reptielen, amfibieën, kleine zoogdieren

De zadelbekooievaar is de grootste ooievaar van Afrika. Hij dankt zijn naam aan het gele ‘zadel’ bovenop de bovensnavel. Mannetje en vrouwtje zien er hetzelfde uit, op hun oogkleur na. Het mannetje heeft een bruine iris, het vrouwtje een gele. De zadelbekooievaar leeft in moerasgebieden, meren en rivieren, meestal in paren. Hij eet voornamelijk vis. Mannetje en vrouwtje bouwen samen aan een nest (hoog in een boom, 20-30 m boven de grond), bebroeden om de beurt de eieren en voorzien de pasgeboren jongen van voedsel. De jongen blijven ongeveer 110 dagen in het nest.

KAUFEN SIE ONLINE-TICKETS MIT RABATT!

Über den Ticketshop können Sie Online-Tickets einfach, schnell und mit € 1,00 Rabatt kaufen. Mit einem Online-Ticket brauchen Sie nicht an der Kasse zu warten und können sofort zur „Ticketkontrolle“ gehen. Ein Ausdruck der Tickets ist nicht nötig, diese können vom Smartphone oder Tablet gescannt werden. Mit den Online-Tickets haben Sie Zutritt zum gesamten Tierpark und können auch die Riesenpandas bewundern. Natürlich ist es auch weiter möglich, Tickets an der Kasse zu kaufen. Bis bald in Ouwehands Zoo!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen