Zuidelijkehoornraaf

Zuidelijke hoornraaf

Latijnse naam Bucorvus leadbeateri

Leefgebied het zuiden van Afrika

Lengte 90 - 100 cm

Gewicht 2200 - 6200 gr

Broedduur 37 - 43 dagen

Aantal eieren 2 per legsel

Leeftijd 70 jaar

Voedsel geleedpotigen, slakken, kikkers, slangen, ratten, zaden en vruchten

Deze neushoornvogel leeft vooral op de grond en wordt daarom ook wel grondneushoornvogel genoemd. Hij leeft op de savanne in groepen van ongeveer tien dieren en eet geleedpotigen, slakken, kikkers, slangen, ratten, zaden en fruit. Eén koppel in de groep broedt. De andere vogels verdedigen het wel 10 km² grote territorium. De zuidelijke hoornraaf nestelt tussen rotsen of in boomstronken. Een vrouwtje legt twee eieren. Meestal overleeft maar één jong. Als de jongen vier jaar oud zijn verlaten ze de groep.

Pandas besuchen...

Sehr geehrter Besucher,

Um sicherzustellen, dass Ihr Ausflug zum Ouwehands Dierenpark mit dem Riesenpanda-Gehege zu einem unvergesslichen Erlebnis wird, bestellen Sie ganz einfach Online-Tickets  in unserem  Ticketshop.   Mit diesen Online-Tickets brauchen Sie an der Kasse nicht in der Warteschlange zu stehen. Sie haben Zugang zum gesamten Tierpark und können außerdem die Pandas bewundern. Natürlich können Sie die Eintrittskarten auch regulär an der Kasse kaufen.

Bis bald im Ouwehands Dierenpark!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen