Zwavelborsttoekan

Zwavelborsttoekan

Latijnse naam Ramphastos sulfuratus

Leefgebied Midden- en Zuid-Amerika

Lengte 46 - 51 cm

Gewicht 275 - 550 gr

Broedduur 18 dagen

Aantal eieren 1 - 4 per legsel

Leeftijd 15 jaar

Voedsel vruchten, insecten, kleine reptielen

De toekan is over het algemeen luidruchtig. Hij ‘klettert’ en ‘kleppert’ met zijn snavel en tong. Hij slaat ook nog wel eens zijn snavel tegen een tak. Met zijn relatief korte vleugels kan hij ook nog herrie maken. Zijn golvende vlucht bestaat uit zweefvluchten afgewisseld met een serie vleugelslagen. Meestal is hij, samen met andere vogels uit zijn familiegroep, in bomen te vinden waar hij huppend van tak tot tak springt. Acrobatische toeren, zoals balanceren en uitstrekken, voert hij met gemak uit, allemaal om vijgen, vruchten en insecten te bemachtigen. Een toekan maakt zelf geen broedhol, maar zoekt een geschikte boomholte op. Het maakt niet uit op welke hoogte de broedholte zich bevindt. Soms broedt hij in een verlaten termietenheuvel. Als de holte al bezet is , verjaagt hij de bewoners. De ingang is vaak nauw en de vogel wurmt zich letterlijk naar binnen. Het komt nogal eens voor, dat de nestholtes onderlopen met regenwater. Dit vormt dus een gevaar voor de jonge toekans.

KAUFEN SIE ONLINE-TICKETS MIT RABATT!

Über den Ticketshop können Sie Online-Tickets einfach, schnell und mit € 1,00 Rabatt kaufen. Mit einem Online-Ticket brauchen Sie nicht an der Kasse zu warten und können sofort zur „Ticketkontrolle“ gehen. Ein Ausdruck der Tickets ist nicht nötig, diese können vom Smartphone oder Tablet gescannt werden. Mit den Online-Tickets haben Sie Zutritt zum gesamten Tierpark und können auch die Riesenpandas bewundern. Natürlich ist es auch weiter möglich, Tickets an der Kasse zu kaufen. Bis bald in Ouwehands Zoo!

Verstanden, diese Meldung nicht mehr anzeigen