Lama

Lama

Latijnse naam Lama glama

Leefgebied Zuid-Amerika

Schouderhoogte 109 - 119 cm

Staartlengte 17 - 25 cm

Gewicht 130 - 155 kg

Draagtijd 12 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd 20 jaar

Voedsel planten

Voor de bergvolken van Zuid-Amerika is de lama onmisbaar, niet alleen als lastdier, maar ook wegens zijn wol, melk, vlees, vet en huid. Hij is ontstaan uit fok en domesticatie van de guanaco, de wilde vorm. Met groot gemak beweegt hij zich over smalle, rotsachtige bergpaadjes. Zijn dikke eeltzolen komen daarbij goed van pas: hij heeft geen last van scherpe rotspunten. Samen met de kameel, dromedaris, alpaca, guanaco en vicu┼ła behoort de lama tot de eeltpotigen. Hij staat bekend om zijn spugen, maar dat doet hij alleen, als hij zich bedreigd voelt door andere dieren of........ de mens!

Order tickets