Eten & drinken

Plannen maken tussen de vogels op het terras van 't Koffiehuis
Bij binnenkomst even rustig de plattegrond scannen en ontdekken wat voor bijzondere ontmoetingen er op je wachten? Dat kan bij 't Koffiehuis! Je waant je direct in de bijzondere wereld van het dierenrijk.  Op het terras 't Koffiehuis heb je zicht op talloze kleurrijke en tropische vogels terwijl je geniet van een heerlijke verse koffie met een lekker appeltaartje. 

Koffie drinken bij Ouwehands Dierenpark betekent  bijdragen aan een betere wereld! 
Bij alle horecalocaties    kun je genieten van  Bean Impact koffie van Koffiebranderij Peeze. Koffie die niet alleen geweldig is van smaak maar ook goed voor de wereld waarin we leven. Eerlijk en klimaatpositief. Toekomstbestendig zoals koffie kan én hoort te zijn! De koffie is biologisch en Fairtrade en afkomstig uit de Peruaanse jungle. Hier wordt de koffie in harmonie met de natuur verbouwd door Yanesha indianen. Samen met Koffiebranderij Peeze en Cepro Yanesha werken we aan verdere verduurzaming. Door middel van een aanplantingsproject vergroenen we de koffieplantages in Peru en verbeteren we de lokale biodiversiteit. 

Passaro Ouwehands Dierenpark

Lunchen op het terras  bij het Jungle restaurant
Als je aanschuift op het terras van het Jungle restaurant waan je je voor even in de tropische wildernis.  Je vindt hier een breed assortiment van verse producten, waaronder diverse luxe belegde broodjes, gezonde salades, vers fruit, smoothies en huisgemaakte soepen. Maar ook voor verschillende snacks, frites en kindermenu’s, een goede kop cappuccino of een lekker taartje zit je hier goed.

Jungle restaurant Ouwehands Dierenpark


Verrassend Aziatisch eten tussen de reuzenpanda's
Kom naar het restaurant boven de reuzenpanda's en loop van daaruit zo naar de Pandasia shop. Naast Aziatisch eten zijn er ook andere lunchspecials te verkrijgen.

De grote overdekte speeljungle RavotAapia
Terwijl de kinderen al klimmend en klauterend van alles opsteken over de junglebewoners kom jij heerlijk bij op het terras van RavotAapia. Vanaf hier heb je goed zicht op de spelende kinderen, terwijl je zelf van een lekkere kop koffie geniet. Je kunt hier ook terecht voor hamburgermenu’s, verschillende snacks, verse broodjes en salades of een ijsje.

RavotAapia Ouwehands Dierenpark

Even lekker relaxen op de Maki Lounge
Een dagje dierentuin betekent veel indrukken, belevenissen en veel wandelen. Wat is er nu beter dan om aan het eind van de dag even onderuit te zakken met een drankje en even bij te komen? Dat kan op de Maki Lounge. Op deze zomerse locatie kun je relaxen met op tafel jouw favoriete drankjes terwijl de kinderen zich uitleven op het enorme springkussen. 

Maki Lounge Ouwehands Dierenpark

Nog meer?
Waar kun je beter afkoelen dan bij de Iglo naast de ijsberen? Je zult verstelt staan van het aanbod in dit huis van de eskimo. Sneeuw is namelijk een slechte warmtegeleider waardoor warmte goed kan worden vastgehouden. Zo kan een iglo verrassend warm zijn binnen. Wij serveren hier dus ook gewoon koffie en thee maar uiteraard ook ijs en frisdrank. Op het plein in het dorpje Karpatica eet je ambachtelijke poffertjes of drink je vers gemalen koffie. Of geniet van het uitzicht op de withandgibbons op het terras bij de Monkey Bites.