Beestenbus... Leuk & leerzaam!

Ouwehands Dierenpark komt graag met de Beestenbus vol dierenspullen op bezoek! Wij verzorgen een boeiend, professioneel programma voor alle groepen van het Basisonderwijs. De Beestenbusprogramma’s zijn een leuke voorbereiding op het schoolreisje. Door gebruik van materialen om te voelen, zien en ruiken worden zintuigen geprikkeld. De professionele begeleider kan bovendien alle mogelijke vragen beantwoorden. Meesters en juffen mogen natuurlijk ook meedoen!

Programma 1: De reuzenpanda

De reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya leven sinds april 2017 in Ouwehands Dierenpark. Ze zijn familie van de bruine beer en ijsbeer, maar houden er wel een heel andere levenswijze op na! Ze eten geen vlees maar bijna alleen maar bamboe. Met hun ‘extra vinger’ kunnen ze stengels wel goed vastpakken, maar bamboe verteren is niet zo gemakkelijk. Wil je meer leren over de reuzenpanda en hoe we deze soort in het wild kunnen beschermen? Boek dan de Beestenbus!

Programma 2: IJsberen laten verdrinken? Nee toch!

Onze aarde warmt snel op. De ijsbeer is aangepast aan het leven op de Noordpool en heeft ijs nodig om te kunnen overleven. Welke problemen ondervindt de ijsbeer en hoe kunnen wij helpen? Een informatief programma boordevol prachtige foto’s en video’s! Ouwehands Dierenpark zet zich met haar stichting Ouwehands Zoo Foundation in voor bedreigde diersoorten zoals de ijsbeer.

Programma 3: Foute Souvenirs; wat voor vakantiecadeautjes neem jij mee naar huis?

Over de hele wereld wordt gehandeld in planten en dieren. Ze worden uit het wild gehaald en verkocht. Dit gaat vaak zo ver dat de soorten in het wild met uitsterven worden bedreigd. Daarom worden veel soorten beschermd. Weet jij hoe? En weet jij welke souvenirs je mee naar huis mag nemen? Nieuwsgierig geworden? Boek dan dit Beestenbusprogramma!

Prijs per dag: € 450,-. Wanneer u binnen een jaar nadat de Beestenbus uw school heeft bezocht een schoolreisje naar Ouwehand boekt, ontvangt u voor elke leerling een *korting van € 1,00 op de schoolreisprijs (max. 200 leerlingen per school). 
*Niet geldig i.c.m. andere acties/ aanbiedingen/ arrangementen.

Meer informatie?

Neem contact op met de afdeling Sales voor meer informatie. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Contactformulier Tel: 0317 650 200