Light Nights 'AquaLuna'

Als  de maan tevoorschijn komt en de dieren gaan slapen,  komt een magische waterwereld tot leven.  Laat je overspoelen door een wereld vol kleur en prachtige wezens. Een lichtspektakel voor jong en oud. 

Reserveer nu!

Metershoge lichtkunstwerken voeren je mee naar de diepste geheimen van de waterwereld.  Van kleurrijke koraalriffen, een reuzenhaai en gigantische octopus tot de meest bijzondere waterwezens.  Val van de ene golf van verbazing in de andere door adembenemend entertainment, de spetterende familietheatershow en de horeca specials die je doen watertanden. Light Nights ‘AquaLuna’, een onvergetelijk lichtspektakel en een bijzondere avond uit.

 


Tijden en tickets
Light Nights 'AquaLuna' start op vrijdagavond 21 oktober. Bekijk de kalender hieronder voor de Light Nights avonden  en openingstijden. 
Let op: zaterdag 14 januari 2023 is geannuleerd wegens slechte weersomstandigheden. 

Light Nights AquaLuna kalender

Prijzen
Je kunt kiezen voor losse Light Nights tickets maar uiteraard kun je ook een bezoek aan de dierentuin overdag combineren met een avondbezoek aan Light Nights. Kies dan voor het combiticket. 

Light Nights ticket vanaf 10 jaar - €18,00 
Light Nights ticket 3 t/m 9 jaar - €15,50
Light Nights ticket t/m 2 jaar - Gratis
Combiticket voor een dagbezoek vanaf 15.00 uur  + Light Nights bezoek - €21,50. Let op: de binnenverblijven van de dieren, zoals bijvoorbeeld de olifantenstal, sluiten om 16:30 uur 

Abonnementhouders
Als abonnementhouder reserveer je je Light Nights tickets via de ticketshop en kies je voor 'ik heb een code' . De code is te vinden in je 'Mijn ABO' account onder 'Mijn Extra's'.  Tickets zijn enkel geldig op vertoon van een geldig abonnement p.p.

Dinerarrangement voor groepen
Beleef samen een onvergetelijke avond uit. Vanaf 50 personen boek je het dinerarrangement. Ook is een exclusieve avond uit mogelijk. 

Bekijk het arrangement

Plattegrond Light Nights AquaLuna
Bekijk hier de looproute, de lichtobjecten op de route en de plekken waar je heerlijke horeca specials en verrassend entertainment vindt! 
 

Light Nights AquaLuna plattegrond

Herkomst van de Light Nights avonden 


Het van oorsprong Chinese Lantaarnfestival bestaat als sinds de Han-dynastie (206 v. Chr - 220 n. Chr) en is een belangrijke Chinese feestdag, uitgeroepen door Keizer Ming. Vroeger mochten Chinezen niet naar buiten in de avond. Het Lantaarnfestival werd een uitzondering op die regel. Iedereen was welkom tijdens het Lantaarnfestival dat zo een romantische aangelegenheid werd waar jonge mannen en vrouwen elkaar ontmoetten. Het festival wordt daarom nu ook wel de Chinese Valentijnsdag genoemd.

In Zigong, een stad in de Chinese provincie Sichuan, vieren de inwoners sindsdien elk jaar op een grootste manier het Lantaarnfestival. Mensen vanuit de hele wereld komen naar Zigong om dit feest mee te vieren. Uit Zigong komen ook de lichtelementen die nu te zien zijn tijdens de Light Nights avonden in Ouwehands Dierenpark. De lantaarns zijn speciaal op maat ontworpen en gemaakt door kunstenaars in China. De laatste hand aan de objecten is op locatie gelegd door een specialistische crew die speciaal uit China is overgekomen. Benieuwd naar dit proces? Bekijk de video!

RESERVEER NU!