Help de gorilla!

Je oude mobiele telefoon, tablet of lege cartridge is van levensbelang voor de gorilla. Lever je mobiele telefoon, tablet of cartridges bij de receptie van Ouwehands Dierenpark in en draag bij aan het behoud van deze bedreigde diersoort.

Gorilla bedreigd in Afrika

Het leefgebied van de gorilla in West-Afrika wordt bedreigd. Bomen worden gekapt en coltanmijnen geëxploiteerd voor mobiele telefonie. Gorilla’s en veel andere regenwouddieren worden gestroopt voor de handel. Hun vlees wordt verkocht als luxe lekkernij.

In Gorilla Adventure in Ouwehands Dierenpark loop je tussen de gorilla’s in een 80 meter lange en 11 meter hoge tunnel. Deze tunnel staat garant voor interactie, spanning, speelplezier en avontuur. Op diverse hoogten kunnen kinderen oog in oog staan met deze reusachtige mensapen en avonturen beleven in de grot en mijnschacht. Weet je dat er in deze mijnen in Afrika coltan gedolven wordt voor mobiele telefoons? De exploitatie van deze mijnen is een van de belangrijkste bedreigingen van de gorilla.

Wat kun je doen voor de gorilla?

Heb je op het werk of thuis nog cartridges, tablets of mobiele telefoons liggen? Gooi deze niet weg, maar lever ze in bij de receptie van Ouwehands Dierenpark en draag bij aan het behoud van deze bedreigde diersoort. Inzamelen is goed voor het milieu en het levert geld op! Voor elke bruikbare cartridge, tablet en mobiele telefoon ontvangt Ouwehands Dierenpark een vergoeding van Eeko. Hiermee kunnen wij nog meer gorilla’s en hun leefgebieden beschermen. Doe je mee?

Ligt Ouwehands Dierenpark niet bij jouw in de buurt? Geen probleem!   Klik hier voor een overzicht van inzamelpunten.  Verpak de cartridges en/of mobiele telefoons in een envelop, plastic tas of -zakje, vermeld duidelijk ‘Ouwehands Dierenpark’ en lever het in. De opbrengst komt dan ook ten goede aan Ouwehands Dierenpark.

Als bedrijf de gorilla helpen?

Cartridges, tablets en mobiele telefoons met je bedrijf voor Ouwehands Dierenpark inzamelen? Vraag dan hier een gratis inzamelbox aan! Wanneer deze 20 of meer cartridges, tablets of mobieltjes bevat, komt Eeko de box weer kosteloos ophalen.

Inzamelpunt voor de gorilla worden?

Is het bedrijf openbaar toegankelijk en biedt het particulieren de mogelijkheid om hun cartridges en mobieltjes op locatie in te leveren? Meld je bedrijf dan aan als openbaar inzamelpunt voor Ouwehands Dierenpark! De bedrijfsgegevens worden dan gepubliceerd op de Eeko® website.

 

Meer informatie over de inzamelactie voor de gorilla?
Kijk op www.eeko.nl of neem contact op met het Eeko Collection Centre    via telefoonnummer  0570 85 85 85* Ouwehands Dierenpark werkt samen met Eeko ®., dat staat op de lijst van inzamelaars, bedoeld in artikel 10.45 van de Wet Milieubeheer en voldoet daarmee aan alle eisen betreffende de inzameling van lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons.