Help de gorilla!

Je oude mobiele telefoon of lege cartridge is van levensbelang voor de gorilla. Lever je mobiele telefoon bij de receptie van Ouwehands Dierenpark in en draag bij aan het behoud van deze bedreigde diersoort.

In Gorilla Adventure loop je tussen de gorilla’s in een 80 meter lange en 11 meter hoge tunnel. Deze tunnel staat garant voor interactie, spanning, speelplezier en avontuur. Op diverse hoogten kunnen kinderen oog in oog staan met deze reusachtige mensapen en avonturen beleven in de grot en mijnschacht. Weet je dat er in deze mijnen in Afrika coltan gedolven wordt voor mobiele telefoons? De exploitatie van deze mijnen is een van de belangrijkste bedreigingen van de gorilla.

Gorilla bedreigd in Afrika

Het leefgebied van de gorilla in West-Afrika wordt bedreigd. Bomen worden gekapt en coltanmijnen geëxploiteerd voor mobiele telefonie. Gorilla’s en veel andere regenwouddieren worden gestroopt voor de handel. Hun vlees wordt verkocht als luxe lekkernij.

Wat kun je doen voor de gorilla?

Lever je oude mobiel en lege cartridge in bij de receptie van Ouwehands Dierenpark. Voor elke bruikbare mobiel en cartridge ontvangt Ouwehands Dierenpark een vergoeding van Eeko®. Zo zamelen we geld in om de gorilla’s en hun leefgebied te beschermen. Doe je mee?

Als bedrijf de gorilla helpen?

Cartridges en mobiele telefoons met je bedrijf voor Ouwehands Dierenpark inzamelen? Vraag dan hier een gratis inzamelbox aan! Wanneer deze 20 of meer cartridges of mobieltjes bevat, komt Eeko de box weer kosteloos ophalen.

Inzamelpunt voor de gorilla worden?

Is het bedrijf openbaar toegankelijk en biedt het particulieren de mogelijkheid om hun cartridges en mobieltjes op locatie in te leveren? Meld je bedrijf dan aan als openbaar inzamelpunt voor Ouwehands Dierenpark! De bedrijfsgegevens worden dan gepubliceerd op de Eeko® website.

Meer informatie over de inzamelactie voor de gorilla?
Kijk op www.eeko.nl of neem contact op met het Ouwehands Dierenpark Collection Centre via telefoonnummer 0570 858540.

* Ouwehands Dierenpark werkt samen met Eeko ®., een geregistreerd handelsmerk van Van Klaveren CCC b.v. Van Klaveren CCC staat op de lijst van inzamelaars, bedoeld in artikel 10.45 van de Wet Milieubeheer en voldoet daarmee aan alle eisen betreffende de inzameling van lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons.