Krokodilstaarthagedis

23% Behaald

€ 1.000 Benodigd

€ 765 Resterend

Project Huisvesting en fok
Diersoort Krokodilstaarthagedis (Shinisaurus crocodilurus)
IUCN status Bedreigd
Land/Regio Zuidoost China en Vietnam
Project partner REHERP, Recovery van HERPetofauna (reptielen en amfibiën)

 

Omschrijving van het project

De krokodilstaarthagedis wordt bedreigd door aantasting van leefgebied en jacht. Vermoedelijk zijn er nog  slechts circa 1150 dieren over; 950 in China en 200 in Vietnam. Het doel van het project is kweek van de krokodilstaarthagedis en steun van een lokaal project in de toekomst.

Wat gebeurt er concreet met jouw bijdrage

Jouw bijdrage gaat naar de realisatie van  vier terraria achter de schermen in Ouwehands Dierenpark, bestemd voor de fok van de krokodilstaarthagedis .

Project partner

De projectpartner van Ouwehands Zoo Foundation (OZF) is ReHERP. ReHERP is in 2015 opgericht door een aantal voormalig medewerkers van Blijdorp, waaronder Henk Zwartepoorte, dé specialist die helaas in het najaar van 2016 overleed. De stichting stelt zich ten doel om in dierentuinen gekweekte dieren terug te kunnen zetten in het wild door middel van het opstarten van lokale projecten.

Wat doet Ouwehands Dierenpark/Ouwehands Zoo Foundation (OZF)?

OZF realiseerde in Pandasia een verblijf voor deze bedreigde diersoort en wil door middel van kweek en mogelijk steun aan een lokaal project bijdragen aan instandhouding van de soort.

Jouw bijdrage helpt!

Je kunt zelf ook een bijdrage leveren door een geldbedrag te doneren via de donatiemodule op deze pagina.