Partners natuurbescherming

Naast de intensieve samenwerking met stichting OZF werkt Ouwehands Dierenpark samen met een aantal andere organisaties  voor dier- en natuurbescherming. 

  

   

Bears in Mind
Ouwehands Dierenpark draagt een vast bedrag van elk verkocht toegangskaartje af aan de stichting Bears in Mind.
Lees meer ...>

 

 

 

Jane Goodall instituut
Jane Goodall is een van de meest geliefde personen ter wereld en de oudste natuuractivist op aarde. Ze werd vooral bekend door haar zestigjarige studie naar chimpansees. Het Jane Goodall Instituut en Ouwehands Dierenpark werken samen aan het natuur-en soortbehoud van primaten. 
Lees meer...>

 

Vriendenloterij
De Vriendenloterij is de cultuurloterij van Nederland. Bij deelname met loten steun je culturele organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed. Minimaal 40% van de inleg gaat direct naar de culturele partners. Ouwehands Dierenpark is partner van de Vriendenloterij en je kunt ‘geoormerkt’ meespelen en er daarmee voor kiezen Ouwehands Dierenpark te steunen. 18+ speel bewust.
Lees meer…>
 

NVD
De dierentuinen van de NVD werken nauw samen op het gebied van fokprogramma’s, educatie, natuurbescherming en onderzoek.
Lees meer...>

GlobeGuards
GlobeGuards is een non-profit federatie van 24 Nederlandse organisaties, waaronder OZF, die zich richten op natuurbescherming over de hele wereld.
Lees meer...>

EAZA
Europese dierentuinen bundelen de krachten door samen aandacht te vragen voor belangrijke kwesties in de natuur.
Lees meer...>  

IUCN Member OZF

IUCN Member
's Werelds grootste en oudste unie voor natuurbescherming. IUCN verenigt de ervaring, kennis en netwerk van 1.400 overheden, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en ruim 15.000 experts. IUCN is de wereldwijde autoriteit op het gebied van de status van de natuur en de benodigde beschermingsmaatregelen. OZF is member van de IUCN.
Lees meer...>