Beregezellige activiteiten tijdens het Berefeest

Evenement

Kom op zondag 26 augustus naar het Berefeest in Ouwehands Dierenpark! Tijdens dit gezellige familie-evenement staat Ouwehands Dierenpark in het teken van de beren. Het belooft een leuke dag te worden vol met beregezellige activiteiten in en rondom Het Berenbos!

Tijdens het Berefeest kunnen kinderen zich laten schminken als een beer, het berendieet bij elkaar vissen, ringwerpen, blikken gooien, berenmemory spelen en buttons maken. Bij de ingang van Het Berenbos kan je een eigen berenhapje maken dat later aan de beren wordt gevoerd. Ook zijn er versgebakken ‘berenbroodjes’ te koop en kunnen er gipsen pootafdrukken worden gemaakt. Natuurlijk mag je ook de muzikale show 'Beer en de Honingboom' niet missen! Ondertussen kan iedereen genieten van de echte 'sterren' van dit feest, de Berenbosberen. Zij genieten van een rustig  leven in Het Berenbos.

Het Berefeest is van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Bears in Mind

Bears in Mind, stichting voor beer- en natuurbescherming,  beschermt de beer in het wild en helpt de beer in nood. Al ruim 24 jaar helpt de stichting beren die onder dieronvriendelijke omstandigheden leven. Een aantal van hen heeft een veilig onderkomen gekregen in Het Berenbos in Rhenen. Denk bijvoorbeeld aan Dadon, de beer uit Moskou die, gekleed in een jurkje, optredens gaf op een fietsje. Bears in Mind zet zich sinds de oprichting in voor beren in nood.

Het Berenbos

Bears in Mind is de beheerder van Het Berenbos, een opvangcentrum voor beren die vroeger mishandeld zijn of moesten optreden in circussen en theaters. Op dit moment leven er tien bruine beren in Het Berenbos. Daarnaast verblijven er twee Maleise beren in een afgeschermd gedeelte van Het Berenbos. De wandelroute door Het Berenbos biedt bezoekers de kans de beren van zeer dichtbij te bekijken. Voor meer informatie over Bears in Mind en beren:   www.BEARSinMIND.org.

Je bezoekt het Berefeest met je toegangsticket voor Ouwehands Dierenpark. Tickets bestel je via onderstaande button.

BESTEL TICKETS