Opening Koalia in Ouwehands Dierenpark in zicht!

Nieuws

In Ouwehands Dierenpark wordt toegewerkt naar de opening van ‘Koalia’, het nieuwe verblijf voor koala’s en wallaby’s. Vanaf 25 april 2024 kunnen bezoekers deze bijzondere diersoorten bewonderen in het stukje Australië in het hart van het dierenpark.

Op het moment wordt nog hard gewerkt aan de bouw en het afwerken van het gebied. Denk hierbij aan de warmtepomp die het binnenverblijf zal verwarmen maar ook aan schilderwerk voor thematisering. Bijzonder is de verwarming die in de klimbomen van de koala’s wordt geplaatst. Dit is een experiment om te kijken of de koala’s er gebruik van gaan maken op een iets minder warme dag. Er worden veel materialen hergebruikt zoals bijvoorbeeld rotsen en stenen waarvan paden en bloembakken worden gemaakt. Als de beplanting en ook de looproute voor gasten gereed is, kan Koalia worden geopend.

Koala’s in Nederland
Ouwehands Dierenpark is het enige dierenpark in Nederland dat de koala gaat huisvesten. Het park verwacht de drie koala’s, twee mannetjes en een vrouwtje, in april waarna de dieren in quarantaine gaan. Dit is gebruikelijk en zo kunnen de dieren rustig bijkomen van hun reis en wennen aan hun nieuwe leefomgeving. Daarna zullen zij hun binnen-en buitenverblijven intrekken.

Ouwehands Dierenpark is trots de koala’s aan het park toe te voegen. De koala staat op de IUCN Red list genoteerd als ‘vulnerable’ oftewel 'kwetsbaar'. Australië heeft de soort zelf als 'bedreigd' aangemerkt nadat de aantallen snel achteruitgingen als gevolg van bosbranden en overstromingen. Over heel de wereld worden koala’s in dierenparken gehouden om zo door het managementprogramma bij te dragen aan het genetisch gezond houden van de populatie en het behoud van de diersoort. 


De koala's in Ouwehands Dierenpark
Dit zijn ze dan!   De drie koala’s die worden voorgesteld in de video komen binnenkort vanuit San Diego Zoo naar Ouwehands Dierenpark.  Dierverzorger Moniek is nu in San Diego om de laatste dingen over de verzorging van deze bijzondere diersoort te leren. Benieuwd wanneer de dieren in Koalia aankomen? Houd onze kanalen in de gaten voor de laatste updates.