De bouw van het nieuwe bonoboverblijf is begonnen!

Nieuws

De bouw van het nieuwe bonoboverblijf is begonnen! Het verblijf wordt gerealiseerd achter RavotAapia. Op dit moment worden er werkzaamheden uitgevoerd om het terrein bouwrijp te maken. 

Locatie
De oorspronkelijke locatie van het bonoboverblijf was op de speelweide aan de andere kant van RavotAapia. Op deze locatie is tijdelijk een springkussen aangezien deze locatie al bouwrijp was gemaakt. Het springkussen wordt zo goed gewaardeerd door onze bezoekers dat er is besloten deze te behouden en de speelweide zelfs uit te breiden met een horecalocatie. 

Ontwerp
Vanwege de overspannen bouwmarkt was het eerste ontwerp een te grote investering. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuw ontwerp. Ben je benieuwd? Scan dan onderstaande QR code.

Natuurbescherming
In eerste instantie zal het verblijf een onderkomen bieden aan zeven mensapen. Naar verwachting zal dit aantal snel uitgroeien naar een maximum van twintig dieren. Met de komst van de  bonobo’s draagt Ouwehands Dierenpark wederom bij aan een internationaal fokprogramma voor een bedreigde diersoort (EEP). Hiermee levert het dierenpark een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van bedreigde diersoorten.