De legende van China Light komt naar Ouwehands Dierenpark

Nieuws

Van 30 november t/m 6 januari 2019 geniet je in Ouwehands Dierenpark van het China Light Festival. Een prachtig lichtfeest in winterse sferen, dat zijn oorsprong heeft in de traditionele Chinese nieuwjaarsviering. Het Chinese lichtfestival, ook wel lantaarnfeest genoemd, wordt in China gevierd op de vijftiende dag van het nieuwe Chinese jaar. Het markeert daarmee de laatste dag en de afsluiting van de Chinese nieuwjaarsviering.

De China Light legende 

De oude Chinese legende gaat dat een Chinese god de mensheid wilde straffen door de aarde in brand te steken. Een oude, wijze man had daar een oplossing voor: als de mensen lantaarns, fakkels en vuurwerk zouden afsteken, zou de god denken dat de aarde al in brand stond. En hij zou de mensheid met rust laten. 

Miljoenen bezoekers in China 

Tot vandaag de dag is dat de traditie. Mensen hangen lampionnen aan hun woning en bezoeken de China Light festivals die in alle grote en kleine steden in China worden gevierd. Deze festivals trekken elk jaar miljoenen bezoekers. Zowel Chinezen zelf als toeristen laten zich graag verrassen door de prachtige lichtgevende kunstwerken. Het is een traditioneel festival vol kleur, magie en sfeer. Ieder kunstwerk vertegenwoordigt een legende of symboliseert een traditioneel Chinees verhaal. 

Ontdek de magie van het Oosten 

Van 30 november t/m 6 januari 2019 ontdek je in Ouwehands Dierenpark de magie van het Oosten. Tijdens het China Light Festival wordt het park omgetoverd tot een winters lichtfeest voor jong en oud. Metershoge lichtkunstwerken maken je parkbezoek tot een onvergetelijke ervaring!

Lees meer over het China Light Festival