Hoe is het nu met Wu Wen en haar jong?

Nieuws Reuzenpanda Geboortenieuws

Vrijdag 1 mei 2020 was een historische dag in Ouwehands Dierenpark. Drie jaar na de aankomst van reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya in Rhenen is er een jonge reuzenpanda geboren. De eerste 10 dagen na de geboorte zijn erg spannend, omdat de meeste jonge beren in die periode sterven.
 
Ontwikkeling van het jong
Een pasgeboren reuzenpanda is ontzettend klein! De lichaamslengte is maximaal 15 cm en het weegt tussen de 100 en 200 gram. Nu, ruim een week later, is het jong zichtbaar gegroeid. Niet alleen in lengte maar zeker ook in gewicht. De goedgevulde buik valt op, en daarnaast is ook al een voorzichtige kleuring te zien. De schouders en voorpoten vertonen een donkere (grijszwarte) tekening. Opvallend is ook de relatief lange staart van het pandajong!

Wu Wen als moeder
Direct na de geboorte pakte moeder Wu Wen haar moederrol op. Vanaf het eerste uur hield ze haar jong warm en heeft ze het gezoogd. Moeder Wu Wen maakt het ook goed. Af en toe eet ze een appel, een stukje pandacake en zelfs een bamboestengel. Ze slaapt ook heel veel, samen met haar jong dat voornamelijk in de buurt van één van de vier tepels is te vinden.
 
Voorlopig in het kraamhol
Wu Wen en haar jong verblijven nog een aantal maanden in het kraamhol. Het jong moet groeien, leren lopen en moeder Wu Wen kunnen volgen. Pas dan betreden zij samen het binnenverblijf. Dierverzorgers houden de ontwikkeling van het jong via camerabeelden goed in de gaten. In het park wordt een livestream beschikbaar gesteld om een exclusief kijkje te nemen in het kraamhol!

Bekijk hier de laatste beelden