Impressie van het nieuwe bonoboverblijf

Nieuws Bonobo's

Het nieuwe bonoboverblijf in Ouwehands Dierenpark wordt in 2020 geopend. De planning stond eerder op 13 mei 2020 maar gezien de situatie rond het coronavirus  kan dit geen doorgang vinden. De officiële opening, die gedaan wordt door dr.  Jane Goodall, wordt verplaatst naar een later tijdstip dit jaar. De datum is afhankelijk van hoe de situatie omtrent het coronavirus zich ontwikkelt. 

 Het nieuwe bonoboverblijf, genaamd ‘Salonga, Rijk van de bonobo’s’, biedt ruimte aan negen bonobo’s, waarvan zes volwassen dieren en drie jongen. Hieronder een impressie van het verblijf.

Ligging in het park
Salonga  bevindt zich tussen RavotAapia, de olifanten en de kinderboerderij en is ruim 3700 m ² groot.

bonoboverblijf impressie Ouwehands Dierenpark Rhenen  

Binnen spelen
De bonobo houdt niet van kou en nattigheid. Daarom krijgen de dieren ruime binnenverblijven. Deze zijn ingericht met veel klimtoestellen. De bezoeker kijkt via ramen de diepte van het binnenverblijf in óf staat oog in oog met de bonobo. Het binnenverblijf bevat een oppervlakte van 450 m2. 

Buiten genieten
Bij mooi weer zijn de bonobo’s vaak buiten te vinden tussen de bomen, rotsen en waterstroompjes. Het buitenverblijf heeft een oppervlakte van 3300m2, exclusief de grachten. De gracht is 7 meter breed. Een bonobo kan niet zwemmen. De afscheiding van bezoekers door middel van water is daardoor een veilige en natuurlijke optie.
 


Bouw in volle gang
Op dit moment wordt hard gewerkt aan het bonoboverblijf. Je ziet op de afbeeldingen hieronder de gelijkenissen.  

 

Wil je meer zien?
Ga dan naar deze pagina   en ervaar het bonoboverblijf zelf!

Opening
De officiële opening van het bonoboverblijf vindt  plaats voor genodigden en de openingshandeling wordt verricht door niemand minder dan dr. Jane Goodall. Jane Goodall is een wereldberoemde biologe, vooral bekend om haar waardevolle onderzoeken en bevindingen over de mensaapsoort de chimpansee. Momenteel loopt er een actie waarbij kinderen van groep 6,7 en 8 van basisscholen een uitnodiging kunnen winnen voor deze speciale middag. Lees hier meer.  

Het bonoboverblijf is na de officiele opening dezelfde middag nog voor iedere bezoeker toegankelijk.    De datum is afhankelijk van hoe de situatie omtrent het coronavirus zich ontwikkelt. 

Natuurbescherming
Met de komst van de bonobo’s draagt Ouwehands Dierenpark wederom bij aan een internationaal fokprogramma voor een bedreigde diersoort (EEP). Hiermee levert het dierenpark een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van bedreigde diersoorten.

Beelden: croonenarchitecten