Jouw bezoek aan Ouwehands Dierenpark

Nieuws

We zijn blij weer gasten te mogen verwelkomen. Er zal wel het een en ander aangepast zijn voor je bezoek aan Ouwehands Dierenpark.  Hieronder een overzicht van wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden. 

Veelgestelde vragen

1. Veiligheid
Veiligheid van de gasten, medewerkers en dieren staat voorop. Het park is daarom zo ingericht dat de gasten overal voldoende afstand van elkaar kunnen houden en de regels van het RIVM kunnen worden nageleefd.   Samen met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) het protocol ‘Veilig Samen Uit opgesteld. Het protocol biedt garanties omtrent de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen. 

Veilig samen uit protocol

2. Uitsluitend online ticketverkoop 
De verkoop van tickets zal enkel online plaatsvinden via de ticketshop op de website. Er zal een maximumaantal gasten per dag toegelaten worden en om de aankomst van de gasten te spreiden kan men kiezen uit een aantal tijdsloten. Ook abonnementhouders zullen voorlopig hun bezoek inclusief tijdslot dienen te reserveren. Ook voor de kinderen tot 3 jaar , die normaal gratis naar binnen kunnen , dient een gratis online ticket met tijdslot te worden gereserveerd.  Er wordt dus  echt alleen toegang verleend aan gasten met een online ticket met tijdslot.   Bij het aanschaffen van een ticket dien je akkoord te gaan met de RIVM richtlijnen

Naar de ticketshop

Naar 'Mijn ABO'

3. Honden mogen weer mee
In verband met de onduidelijkheid voor wat betreft de risico’s voor mens en dier met betrekking tot corona, hebben huisdieren/honden tijdelijk geen toegang tot het dierenpark gehad.  Onder voorbehoud van wijzigingen mogen honden weer mee het dierenpark op. 

4. Er gelden meer regels dan normaal
Denk hierbij aan regels als: Houd 1,5 meter afstand tot andere huishoudens, volg de eenrichtingsverkeer route en houd ook voldoende afstand tot de dieren.  Geef elkaar de ruimte en wacht even als het ergens  te druk wordt.  Ook de werkwijze bij de horecapunten   is aangepast.   Voor de gasten is het misschien even wennen, omdat het park er op sommige plaatsen iets anders uitziet.  Het vraagt soms wat aanpassingsvermogen. Getraind personeel is zichtbaar aanwezig om uitleg te geven en alles in goede banen te leiden. De communicatie is duidelijk, met speciaal op de situatie toegespitste borden. Daarnaast zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. Contactpunten worden vaker schoongemaakt en centrale desinfectiepunten zijn aanwezig.

Leef als een panda - houd afstand

5. Wat is er niet open en waarom?
Helaas zijn er ook locaties die we nog niet open kunnen stellen voor gasten. Dit heeft met verschillende veiligheidsregels te maken óf met voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid van mens en dier.  Bekijk de actuele plattegrond

Zeeleeuwenshows  -  Er zijn dagelijks een aantal zeeleeuwenshows met een beperkte capaciteit.
Theatershows - Er zijn voorlopig buitenshows van Doctor Dodo. Bekijk het dagprogramma voor de showdagen. 
Binnenverblijven - Het nachtdierenverblijf en een deel van Urucu  blijven ook gesloten wegens bovenstaande redenen. 

6. Overige belangrijke richtlijnen

  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten.
  • Vermijd het OV waar dat kan en kom zoveel mogelijk met eigen vervoer.
  • Kom alleen naar Ouwehand als gezamenlijke huishouding of reis alleen. 
  • Houd 1,5 meter afstand van gasten die niet bij de eigen gezamenlijke huishouding horen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.
  • Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos (pin of mobiel). 
Bovenstaande informatie is belangrijk om te weten voor je bezoek aan Ouwehands Dierenpark.  Heb je meer vragen? Bekijk dan even de 'Veelgestelde vragen' op de website.