Jouw bezoek aan Ouwehands Dierenpark

Nieuws

Op deze pagina vind je de actuele informatie over wat je kan verwachten tijdens bezoek aan Ouwehands Dierenpark.  

Reserveer direct

1. Entreebewijs met tijdslot 

Om de drukte te spreiden werken wij met een reserveringssysteem met tijdsloten. Zo kan jij sneller doorlopen bij de ticketcontrole, heb je meer ruimte om van de dieren te genieten en er zijn altijd voldoende producten aanwezig voor onze gasten in de horecalocaties. Reserveer vooraf een online ticket en een tijdslot voor de dag dat je wilt komen. Ook abonnementhouders zullen hun bezoek inclusief aankomsttijd dienen te reserveren via Mijn ABO.  

 

2. Processierupsen

De processierups is alweer gesignaleerd. Ouwehands Dierenpark is bezig met bestrijding. Denk hierbij aan het verwijderen van nesten en het sproeien om haartjes weg te spoelen. We hebben linten geplaatst om bomen waar de processierups gesignaleerd is. We doen er dus alles aan om overlast te voorkomen voor de gasten maar we vragen je ook zelf om alert te zijn.  

 

3. Horecagelegenheden

Vanwege het laagseizoen zijn alleen onze horecapunten RavotAapia en het Jungle restaurant geopend.  Hier zijn onder andere koffiespecials, frisdranken, verse broodjes, (vegetarische) hamburgers, snack menu’s en warme broodjes verkrijgbaar. Bekijk hier onze horecalocaties. 

 

4. Zeeleeuwenvoorstelling

De zeeleeuwenvoorstelling is open. Tijdens deze voorstelling ontmoet je de zeeleeuwen die in Ouwehands Dierenpark wonen. Samen laten ze zien hoe ze met elkaar leven en plezier maken. Wil je zeker zijn van een plekje, kom op tijd! Bekijk hier de actuele showtijden.

 

5.   Entertainment

Tijdens een bezoek aan het park staat er allerlei entertainment op je te wachten. Bamboo Bill en de avonturiers zijn een tijdje op avontuur geweest, maar keren vanaf dit voorjaar terug in Ouwehands Dierenpark! In de vrolijke familievoorstelling "Terug van Weggeweest" ontdekts Bamboo Bill dat er tijdens zijn afwezigheid veel is gebeurd in het dierenpark. Kom daarnaast ook luisteren naar de Avonturiers die jou meer vertellen over de dieren in het park.  Houd het dagprogramma in de gaten voor de actuele showtijden.

 

6. Marktkraam

Wegens verbouwing is de marktkraam op het entreeplein tijdelijk gesloten. Tijdens deze sluitingsperiode zal de Zooshop weer voor korte tijd geopend zijn. 

 

7. Honden mogen mee

Onder voorbehoud van wijzigingen mogen honden mee naar het dierenpark mits kort aangelijnd. 

 

8. Zichtbaarheid dieren

Houd jij van lekker buiten zijn of blijf je vandaag liever binnen?  Het kan allemaal in het park en zo werkt het bij de dieren ook. De dieren kunnen ervoor kiezen lekker buiten te zijn, om zich in hun binnenverblijf terug te trekken of zelfs achter de schermen te verblijven. Daarom kunnen sommige dieren wat minder goed zichtbaar zijn tijdens jouw bezoek. 

 

9. Openbare toiletten

De toiletvoorzieningen zijn geopend en rolstoeltoegankelijk. 

 

10. Verhuur bolderkarren

Helaas verhuren we momenteel geen bolderkarren. De bolderkarren nemen relatief veel ruimte in op het park. 

 

11. Drinkwaterpunten

In het park zijn drinkwaterpunten aanwezig. Deze zijn te vinden op het plein bij het Jungle restaurant en bij RavotAapia. Kijk voor de locaties op de plattegrond.

 

12. Roken alleen in speciale rookzones

Ouwehands Dierenpark sluit zich aan bij de ‘Rookvrije Generatie’ en zet zich in om er alles aan te doen om kinderen rookvrij op te laten groeien. Roken in het park is enkel toegestaan op een aantal  specifieke rookzones. Bekijk daarvoor de plattegrond . 

 

13. Paraplu 

Tip: neem een paraplu mee naar het dierenpark bij slecht weer (ook verkrijgbaar in de shop). Met een paraplu loop jij gewoon lekker verder langs de dieren en hoef je niet te schuilen.

 

Reserveer nu