Jouw bezoek aan Ouwehands Dierenpark

Nieuws

We zijn blij als  we je binnenkort mogen verwelkomen.  Momenteel zijn er een aantal aanpassingen voor je bezoek aan Ouwehands Dierenpark. Hieronder een overzicht van wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden.    Zo  houden we het voor iedereen veilig en verantwoord.

1. Veiligheid
Veiligheid van de gasten, medewerkers en dieren staat voorop. Het park is daarom zo ingericht dat iedereen overal voldoende afstand van elkaar kan houden en de regels van het RIVM kunnen worden nageleefd.   Samen met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt richtlijnen omtrent de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen. 

2. Uitsluitend online ticketverkoop 
De verkoop van tickets zal enkel online plaatsvinden via de ticketshop op de website. Er zal een maximumaantal gasten per dag toegelaten worden en om de aankomst van de gasten te spreiden kan men kiezen uit een aantal tijdsloten. Ook abonnementhouders zullen voorlopig hun bezoek inclusief tijdslot dienen te reserveren   via Mijn ABO. Ook voor de kinderen tot 3 jaar, die  gratis naar binnen kunnen , dient een gratis online ticket met tijdslot te worden gereserveerd.  Er wordt dus  echt alleen toegang verleend aan gasten met een online ticket met tijdslot.   Bij het aanschaffen van een ticket dien je akkoord te gaan met de RIVM richtlijnen.  Voor toegang tot het park is geen  'testen voor toegang' -bewijs  of negatieve coronatest nodig. 

Naar de ticketshop

3. Er gelden meer regels dan normaal
Denk hierbij aan regels als: Houd 1,5 meter afstand tot andere huishoudens, volg de eenrichtingsverkeer route waar deze van toepassing is en houd ook voldoende afstand tot de dieren.  Geef elkaar de ruimte en wacht even als het ergens  te druk wordt.  Getraind personeel is zichtbaar aanwezig om uitleg te geven en alles in goede banen te leiden. De communicatie is duidelijk, met speciaal op de situatie toegespitste borden. Daarnaast zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. 

Bekijk actuele plattegrond

4. Toiletten
Er zijn voldoende toiletvoorzieningen geopend. 

5. Mondkapjes
Mondkapjes zijn niet meer verplicht maar het wordt nog wel geadviseerd in afgesloten ruimtes waar 1.5 meter afstand houden lastig is, zoals bijvoorbeeld het Aquarium. Wij geven dit ook aan bij de ingang van het verblijf. Zorg dus dat je een mondkapje bij je hebt.  Mondkapje vergeten? Ze zijn ook verkrijgbaar in Ouwehands Dierenpark bij de shops. 

6. Zichtbaarheid dieren
Houd jij van de zon of zoek je liever de schaduw op? Of kom je helemaal niet buiten met deze zomerse temperaturen? Het kan allemaal en zo werkt het bij de dieren ook. De dieren kunnen ervoor kiezen zich in hun binnenverblijf terug te trekken of zelfs achter de schermen te verblijven. Het kan dus zijn dat sommige dieren minder goed zichtbaar zijn tijdens jouw bezoek. 

7. Processierupsen
De processierups is weer gesignaleerd.   Ouwehands Dierenpark is al een aantal weken bezig met de bestrijding. Denk hierbij aan het verwijderen van nesten en het sproeien om haartjes weg te spoelen. We doen er alles aan om overlast voor gasten te voorkomen maar vragen je ook om zelf alert te zijn.  Als je tijdens je bezoek een nest ziet vragen we je om dit te melden bij de receptie zodat we er iets aan kunnen doen. 

8. Honden mogen mee
Onder voorbehoud van wijzigingen mogen honden weer mee naar het dierenpark.

9. Horecagelegenheden
Onze horeca en terrassen zijn geopend!  Er zijn er op verschillende locaties koffiespecials, frisdranken, verse broodjes, (vegetarische) hamburgers, snack menu’s en warme broodjes verkrijgbaar.    Bekijk hier onze horecalocaties.

10. Drinkwaterpunten
In het park zijn drinkwaterpunten aanwezig. Deze zijn te vinden op het plein bij het Jungle restaurant en bij RavotAapia. Kijk voor de locaties op de plattegrond.

11. Rookbeleid
Ouwehands Dierenpark sluit zich aan bij de ‘Rookvrije Generatie’ en zet zich in om er alles aan te doen om kinderen rookvrij op te laten groeien. Roken in het park is enkel toegestaan op een aantal  specifieke rookzones.   Bekijk daarvoor de plattegrond .   

12. Zeeleeuwenshow
De zeeleeuwenshow is open. Let op: Het aantal bezoekers zijn beperkt  vanwege het handhaven van de 1,5 meter afstand. Wil je zeker zijn van een plekje, kom op tijd!   Bekijk hier de actuele showtijden

13. Wat blijft gesloten?
Theatershow binnen - Tijdens de zomervakantie is er buiten op verschillende plekken pop-up entertainment van Doctor Dodo en de Knettergekke Knappe Koppen.
Binnenverblijven - Binnenverblijven als het nachtdierenverblijf en een deel van Urucu blijven gesloten wegens onvoldoende ruimte voor afstand.

14. Verhuur bolderkarren
Helaas verhuren we momenteel geen bolderkarren.   De bolderkarren nemen relatief veel ruimte in in het park. Hierdoor kunnen we de 1,5 meter afstand lastiger handhaven. 

15. Paraplu 
Tip: neem een paraplu mee naar het dierenpark bij slecht weer  (ook verkrijgbaar in de shop). Met een paraplu  loop jij gewoon lekker verder langs de dieren en hoef je niet te schuilen op 1.5 meter... 

Belangrijk!

  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten
  • Kom alleen naar Ouwehand als gezamenlijke huishouding of reis alleen
  • Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer
  • Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op
  • Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos (pin of mobiel)

Veelgestelde vragen