Jouw bezoek aan Ouwehands Dierenpark

Nieuws

Op dinsdag 14 september 2021 is er een nieuwe persconferentie geweest over de corona maatregelen. Momenteel zijn er nog een aantal aanpassingen voor je bezoek aan Ouwehands Dierenpark. Hieronder vind je een overzicht van wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden, zowel nu als vanaf 25 september 2021. 

1. Entreebewijs met tijdslot

Iedereen kan ons dierenpark en onze dieren weer bezoeken. Reserveer vooraf een online ticket en een tijdslot voor de dag dat je wilt komen. Ook abonnementhouders zullen hun bezoek inclusief aankomsttijd dienen te reserveren via Mijn ABO. Voorlopig zijn wij nog geopend met een beperkt aantal gasten om daarmee iedereen zoveel mogelijke persoonlijke ruimte te gunnen in ons park.

 

NAAR DE TICKETSHOP

2. Horecagelegenheden
Onze horeca en terrassen zijn geopend!  Er zijn er op verschillende locaties koffiespecials, frisdranken, verse broodjes, (vegetarische) hamburgers, snack menu’s en warme broodjes verkrijgbaar.  Al onze horecalocaties zijn afhaallocaties, zodat iedereen op een veilige manier gebruik kan maken van onze horeca. Bekijk hier onze horecalocaties.

  

3. Zeeleeuwenvoorstelling

De zeeleeuwenvoorstelling is open. Let op: Het aantal bezoekers is beperkt om zo iedereen voldoende ruimte te bieden in een veilige omgeving. Wil je zeker zijn van een plekje, kom op tijd!  Bekijk hier de actuele showtijden.

 

4.   Entertainment

Houd ons dagprogramma in de gaten voor het buitenentertainment verzorgd door Doctor Dodo en de Knettergekke Knappe Koppen.

 

5. Mondkapjes

Mondkapjes zijn vanaf 25 september niet meer verplicht. Maar je bent altijd vrij om ze wel te dragen in onze binnenruimtes.

 

6. Honden mogen mee

Onder voorbehoud van wijzigingen mogen honden weer mee naar het dierenpark.

 

7. Openbare toiletten

De toiletvoorzieningen zijn geopend.

 

8. Verhuur bolderkarren

Helaas verhuren we momenteel geen bolderkarren. De bolderkarren nemen relatief veel ruimte in op het park. Hierdoor kunnen we de veiligheid lastiger waarborgen. 

 

9. Zichtbaarheid dieren

Houd jij van de zon of zoek je liever de schaduw op? Of kom je helemaal niet buiten met deze zomerse temperaturen? Het kan allemaal en zo werkt het bij de dieren ook. De dieren kunnen ervoor kiezen zich in hun binnenverblijf terug te trekken of zelfs achter de schermen te verblijven. Het kan dus zijn dat sommige dieren minder goed zichtbaar zijn tijdens jouw bezoek. 

 

10. Drinkwaterpunten

In het park zijn drinkwaterpunten aanwezig. Deze zijn te vinden op het plein bij het Jungle restaurant en bij RavotAapia. Kijk voor de locaties op de plattegrond.

 

11. Roken alleen in speciale rookzones

Ouwehands Dierenpark sluit zich aan bij de ‘Rookvrije Generatie’ en zet zich in om er alles aan te doen om kinderen rookvrij op te laten groeien. Roken in het park is enkel toegestaan op een aantal  specifieke rookzones. Bekijk daarvoor de plattegrond . 

 

12. Paraplu 

Tip: neem een paraplu mee naar het dierenpark bij slecht weer (ook verkrijgbaar in de shop). Met een paraplu loop jij gewoon lekker verder langs de dieren en hoef je niet te schuilen.