Jouw bezoek aan Ouwehands Dierenpark

Nieuws

We zijn blij weer gasten te mogen verwelkomen. Er is wel een en ander aangepast voor je bezoek aan Ouwehands Dierenpark. Hieronder een overzicht van wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden.

1. Veiligheid
Veiligheid van de gasten, medewerkers en dieren staat voorop. Het park is daarom zo ingericht dat iedereen overal voldoende afstand van elkaar kan houden en de regels van het RIVM kunnen worden nageleefd.   Samen met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt richtlijnen omtrent de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen. 

2. Uitsluitend online ticketverkoop 
De verkoop van tickets zal enkel online plaatsvinden via de ticketshop op de website. Er zal een maximumaantal gasten per dag toegelaten worden en om de aankomst van de gasten te spreiden kan men kiezen uit een aantal tijdsloten. Ook abonnementhouders zullen voorlopig hun bezoek inclusief tijdslot dienen te reserveren   via Mijn ABO. Ook voor de kinderen tot 3 jaar, die  gratis naar binnen kunnen , dient een gratis online ticket met tijdslot te worden gereserveerd.  Er wordt dus  echt alleen toegang verleend aan gasten met een online ticket met tijdslot.   Bij het aanschaffen van een ticket dien je akkoord te gaan met de RIVM richtlijnen

Naar de ticketshop

3. Er gelden meer regels dan normaal
Denk hierbij aan regels als: Houd 1,5 meter afstand tot andere huishoudens, volg de eenrichtingsverkeer route waar deze van toepassing is en houd ook voldoende afstand tot de dieren.  Geef elkaar de ruimte en wacht even als het ergens  te druk wordt.  Getraind personeel is zichtbaar aanwezig om uitleg te geven en alles in goede banen te leiden. De communicatie is duidelijk, met speciaal op de situatie toegespitste borden. Daarnaast zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. 

Bekijk actuele plattegrond

4. Mondkapjes
We verzoeken gasten om in binnenruimtes een mondkapje te dragen, dit is landelijk verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.  Mondkapjes zijn te koop op diverse locaties in Ouwehands Dierenpark.  Kun je wegens medische omstandigheden geen mondkapje dragen? Dan is een andere vorm zoals een gelaatsscherm een goed alternatief. 

5. Toiletten
Er zijn voldoende toiletvoorzieningen geopend. 

6. Vogelgriep
Er is in Nederland vogelgriep vastgesteld. Uit voorzorg blijven diverse vogelsoorten  binnen en zijn daarom minder goed of niet zichtbaar. 

7. Processierupsen
De processierups is weer gesignaleerd.   Ouwehands Dierenpark is al een aantal weken bezig met de bestrijding. Denk hierbij aan het verwijderen van nesten en het sproeien om haartjes weg te spoelen. We doen er alles aan om overlast voor gasten te voorkomen maar vragen je ook om zelf alert te zijn.  Als je tijdens je bezoek een nest ziet vragen we je om dit te melden bij de receptie zodat we er iets aan kunnen doen. 

8. Honden mogen mee
Onder voorbehoud van wijzigingen mogen honden weer mee naar het dierenpark.

9. Horecagelegenheden
Onze horeca en terrassen zijn geopend!  Er zijn er op verschillende locaties koffiespecials, frisdranken, verse broodjes, (vegetarische) hamburgers, snack menu’s en warme broodjes verkrijgbaar.    Bekijk hier onze horecalocaties.

10. Rookbeleid
Ouwehands Dierenpark sluit zich aan bij de ‘Rookvrije Generatie’ en zet zich in om er alles aan te doen om kinderen rookvrij op te laten groeien. Roken in het park is enkel toegestaan op een aantal  specifieke rookzones.   Bekijk daarvoor de plattegrond

11. Wat blijft gesloten?
Theatershow binnen - In de weekenden is er buiten op verschillende plekken pop-up entertainment van Doctor Dodo en de Knettergekke Knappe Koppen.
Binnenverblijven - Binnenverblijven als het nachtdierenverblijf en een deel van Urucu blijven gesloten wegens onvoldoende ruimte voor afstand. 

12.  Paraplu 
Tip: neem een paraplu mee naar het dierenpark bij slecht weer  (ook verkrijgbaar in de shop). Met een paraplu  loop jij gewoon lekker verder langs de dieren en hoef je niet te schuilen op 1.5 meter... 

Belangrijk!

  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten
  • Kom alleen naar Ouwehand als gezamenlijke huishouding of reis alleen
  • Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer
  • Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op
  • Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos (pin of mobiel)

Veelgestelde vragen