Jouw bezoek aan Ouwehands Dierenpark

Nieuws

We zijn blij weer gasten te mogen verwelkomen. Er zal wel het een en ander aangepast zijn voor je bezoek aan Ouwehands Dierenpark. Hieronder een overzicht van wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden.

  • Actuele informatie - laatste update maandag 30 november 17:00 uur.

1. Veiligheid
Veiligheid van de gasten, medewerkers en dieren staat voorop. Het park is daarom zo ingericht dat de gasten overal voldoende afstand van elkaar kunnen houden en de regels van het RIVM kunnen worden nageleefd.   Samen met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt richtlijnen omtrent de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen. 

2. Uitsluitend online ticketverkoop 
De verkoop van tickets zal enkel online plaatsvinden via de ticketshop op de website. Er zal een maximumaantal gasten per dag toegelaten worden en om de aankomst van de gasten te spreiden kan men kiezen uit een aantal tijdsloten. Ook abonnementhouders zullen voorlopig hun bezoek inclusief tijdslot dienen te reserveren. Ook voor de kinderen tot 3 jaar , die normaal gratis naar binnen kunnen , dient een gratis online ticket met tijdslot te worden gereserveerd.  Er wordt dus  echt alleen toegang verleend aan gasten met een online ticket met tijdslot.   Bij het aanschaffen van een ticket dien je akkoord te gaan met de RIVM richtlijnen

Naar de ticketshop

3. Er gelden meer regels dan normaal
Denk hierbij aan regels als: Houd 1,5 meter afstand tot andere huishoudens, volg de eenrichtingsverkeer route waar deze van toepassing is en houd ook voldoende afstand tot de dieren.  Geef elkaar de ruimte en wacht even als het ergens  te druk wordt.  Getraind personeel is zichtbaar aanwezig om uitleg te geven en alles in goede banen te leiden. De communicatie is duidelijk, met speciaal op de situatie toegespitste borden. Daarnaast zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. 

Bekijk actuele plattegrond

4.  Bezoeken reuzenpanda's
Om de drukte rondom het reuzenpandaverblijf Pandasia   te spreiden  hebben we extra maatregelen getroffen rondom het verblijf. 

Lees meer over reuzenpanda's bezoeken

5. Mondkapjes
We verzoeken gasten om in binnenruimtes een mondkapje te dragen, dit is landelijk verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.  Mondkapjes zijn te koop op diverse locaties in Ouwehands Dierenpark.  Kun je wegens medische omstandigheden geen mondkapje dragen? Dan is een andere vorm zoals een gelaatsscherm een goed alternatief. 

6. Toiletten
Er zijn voldoende toiletvoorzieningen geopend. 

7. Honden mogen mee
Onder voorbehoud van wijzigingen mogen honden weer mee naar het dierenpark.

8. Horecagelegenheden
Onze horeca is geopend voor to go!  Er zijn er op verschillende locaties koffiespecials, frisdranken, verse broodjes, (vegetarische) hamburgers, snack menu’s en warme boordjes verkrijgbaar. Er zijn geen zitplaatsen binnen beschikbaar.  Buiten in het park bevinden zich voldoende (deels overdekte) rustplekken om van je bestelling te genieten. 

9. Wat blijft gesloten?
Theatershow binnen - Er zijn voorlopig enkel buitenshows van Doctor Dodo. Bekijk het dagprogramma voor de showdagen.
Zeeleeuwenshow - Er zijn voorlopig geen zeeleeuwenshows in de Blue  Lagoon. 
Binnenverblijven - Het nachtdierenverblijf en een deel van Urucu  blijven ook gesloten wegens bovenstaande redenen.

10.  Paraplu
Tip: neem een paraplu mee naar het dierenpark (ook verkrijgbaar in de shops). Er zijn in verband met de maatregelen minder mogelijkheden om overdekt te schuilen en daarbij de 1.5 meter afstand te behouden. Met een paraplu hoeft dat allemaal niet en loop jij gewoon lekker verder langs de dieren. 

Belangrijk!

  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten
  • Kom alleen naar Ouwehand als gezamenlijke huishouding of reis alleen
  • Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer
  • Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op
  • Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos (pin of mobiel)

Veelgestelde vragen