Jouw bezoek aan Ouwehands Dierenpark

Nieuws

Op deze pagina vind je de actuele informatie over wat je kan verwachten tijdens je bezoek aan Ouwehands Dierenpark.  

Reserveer direct

1. Entreebewijs met tijdslot

Om de drukte te spreiden werken wij met een reserveringssysteem met tijdsloten. Zo kan jij sneller doorlopen bij de ticketcontrole, heb je meer ruimte om van de dieren te genieten en er zijn altijd voldoende producten aanwezig voor onze gasten in de horecalocaties. Reserveer vooraf een online ticket en een tijdslot voor de dag dat je wilt komen. Ook abonnementhouders zullen hun bezoek inclusief aankomsttijd dienen te reserveren via Mijn ABO.  

 

2. Onderhuidswerkzaamheden Orihuis en Urucu

Vanaf 27 september is het Orihuis weer geopend voor bezoekers! Vanwege onderhoudswerkzaamheden met als doel het vernieuwen van het dak, was dit deel van het park voor ongeveer 4 weken gesloten. Nu het nieuwe dak er weer op zit zijn de orang-oetans, Burmese python en kantjils weer zichtbaar. Het Aldabra reuzenschildpaddenverblijf, het tijgerhuis en de tijgertunnel zijn ook weer begaanbaar voor bezoekers.

Na het Orihuis is ook Urucu aan de beurt voor een opknapbeurt aan het dak. Dit deel zal vanaf 26 september ongeveer een week gesloten zijn. De toiletten bij Urucu blijven open zolang dat handig is met de bouwwerkzaamheden. Anders kun je terecht bij RavotAapia en 't Koffiehuis. 

3. Horecagelegenheden
In onze horecalocaties is veel lekkers verkrijgbaar.  Hier zijn onder andere koffiespecials, frisdranken, verse broodjes, (vegetarische) hamburgers, snack menu’s en warme broodjes verkrijgbaar. Bekijk hier onze horecalocaties. 

4. Zeeleeuwenvoorstelling

De zeeleeuwenvoorstelling is open. Tijdens deze voorstelling ontmoet je de zeeleeuwen die in Ouwehands Dierenpark wonen. Samen laten ze zien hoe ze met elkaar leven en plezier maken. Wil je zeker zijn van een plekje, kom op tijd! Bekijk hier de actuele showtijden.

 

5.   Entertainment

Tijdens een bezoek aan het park staat er allerlei entertainment op je te wachten. Bamboo Bill en de avonturiers zijn een tijdje op avontuur geweest, maar keren vanaf dit voorjaar terug in Ouwehands Dierenpark! In de vrolijke familievoorstelling "Terug van Weggeweest" ontdekts Bamboo Bill dat er tijdens zijn afwezigheid veel is gebeurd in het dierenpark. Kom daarnaast ook luisteren naar de Avonturiers die jou meer vertellen over de dieren in het park.  Houd het dagprogramma in de gaten voor de actuele showtijden.

 

6. Honden mogen mee

Onder voorbehoud van wijzigingen mogen honden mee naar het dierenpark mits kort aangelijnd. 

 

7. Zichtbaarheid dieren

Houd jij van lekker buiten zijn of blijf je vandaag liever binnen?  Het kan allemaal in het park en zo werkt het bij de dieren ook. De dieren kunnen ervoor kiezen lekker buiten te zijn, om zich in hun binnenverblijf terug te trekken of zelfs achter de schermen te verblijven. Daarom kunnen sommige dieren wat minder goed zichtbaar zijn tijdens jouw bezoek. 

 

8. Drinkwaterpunten

In het park zijn drinkwaterpunten aanwezig. Deze zijn te vinden op het plein bij het Jungle restaurant en bij RavotAapia. Kijk voor de locaties op de plattegrond.

 

9. Roken alleen in speciale rookzones

Ouwehands Dierenpark sluit zich aan bij de ‘Rookvrije Generatie’ en zet zich in om er alles aan te doen om kinderen rookvrij op te laten groeien. Roken in het park is enkel toegestaan op een aantal  specifieke rookzones. Bekijk daarvoor de plattegrond . 

 

Reserveer nu