Jouw bezoek aan Ouwehands Dierenpark

Nieuws

Op deze pagina vind je de actuele informatie over wat je kan verwachten tijdens je bezoek aan Ouwehands Dierenpark.  

RESERVEER DIRECT

1.Vernieuwing aquarium, soms gesloten
Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het aquarium kan de looproute tijdens je bezoek mogelijk afwijken van de gebruikelijke hoofdroute. Ook kan het aquarium (tijdelijk) gesloten zijn voor gasten. Op de dag van je bezoek zullen we je zo goed mogelijk informeren over eventuele alternatieve routes.   

2.   Vernieuwing Umkhosi speelsafari
Wij zijn continu bezig om het park te verbeteren. In de zomer van 2024 wordt de nieuwe Afrikaanse speelsafari Umkhosi geopend  en daarom wordt er nu hard gewerkt. 

3. Entreebewijs met tijdslot
Om de drukte te spreiden werken wij met een reserveringssysteem met tijdsloten. Zo kan jij sneller doorlopen bij de ticketcontrole, heb je meer ruimte om van de dieren te genieten en er zijn altijd voldoende producten aanwezig voor onze gasten in de horecalocaties.  Reserveer vooraf een online ticket en een tijdslot voor de dag dat je wilt komen. Ook abonnementhouders zullen hun bezoek inclusief aankomsttijd dienen te  reserveren   via Mijn ABO.  

4. Horecagelegenheden
In onze horecalocaties is veel lekkers verkrijgbaar.  Hier zijn onder andere koffiespecials, frisdranken, verse broodjes, (vegetarische) hamburgers, snack menu’s en warme broodjes verkrijgbaar. Tijdens de vakanties en in de weekenden zijn de volgende restaurants geopend: 't Koffiehuis, het Jungle Restaurant en RavotAapia. Indien het Jungle Restaurant gesloten is, dan is het restaurant van Pandasia geopend. Op doordeweekse dagen buiten de vakantie zijn  't Koffiehuis, Pandasia en RavotAapia geopend. Daarnaast  kan je ook  bij  de Iglo, Maki Lounge, Monkey Bites en Kioski terecht voor wat lekkers.   Bekijk hier onze horecalocaties.

5. Zeeleeuwenvoorstelling
De zeeleeuwenvoorstelling is open. Tijdens deze voorstelling ontdek je het belang van biodiversiteit in een verhaal vertelt door de Californische zeeleeuwen in Ouwehands Dierenpark. Kom erachter hoe belangrijk elk levend wezen is, hoe uniek ze zijn en wat ze zo speciaal maakt. Tijdens deze interactieve spetterende voorstelling bewonder je de krachten van de Californische zeeleeuwen. Wil je zeker zijn van een plekje, kom op tijd!  Bekijk hier de actuele showtijden.

6. Entertainment
Tijdens een bezoek aan het park staat er allerlei entertainment op je te wachten.  Houd het dagprogramma in de gaten voor   de actuele showtijden.

7. Honden mogen mee
Onder voorbehoud van wijzigingen mogen honden mee naar het dierenpark mits kort aangelijnd. 

8. Rollend materiaal mag niet mee
Het is niet toegestaan om door het park te gaan met een fiets, skateboard, loopfiets en skeelers. Laat deze daarom ook thuis of in de auto. Uitgezonderd zijn rolstoelen, kinderwagens, rollators en scootmobiels. Loopfietsen die gebruikt worden als hulpmiddel i.v.m. een handicap zijn toegestaan. 

9. Zichtbaarheid dieren

Houd jij van lekker buiten zijn of blijf je vandaag liever binnen?  Het kan allemaal in het park en zo werkt het bij de dieren ook. De dieren kunnen ervoor kiezen lekker buiten te zijn, om zich in hun binnenverblijf terug te trekken of zelfs achter de schermen te verblijven. Daarom kunnen sommige dieren wat minder goed zichtbaar zijn tijdens jouw bezoek. Let op: vanaf een half uur voor sluitingstijd zullen de binnenverblijven worden afgesloten voor gasten.

 

10. Drinkwaterpunten

In het park zijn drinkwaterpunten aanwezig. Deze zijn te vinden op het plein bij het Jungle restaurant en bij RavotAapia. Kijk voor de locaties op de  plattegrond.


11. Weer of  geen weer
Warm? Regen? Het maakt allemaal niets uit! Ons dierenpark bevindt zich op de Grebbeberg, omringd door het Grebbebos.  Dat betekent dus veel bomen en daarmee veel schaduwrijke plekken! Er zijn genoeg overdekte dierverblijven en speelgelegenheden om af te koelen of droog te staan tijdens een buitje.   

12. Roken alleen in speciale rookzones

Ouwehands Dierenpark sluit zich aan bij de ‘Rookvrije Generatie’ en zet zich in om er alles aan te doen om kinderen rookvrij op te laten groeien. Roken in het park is enkel toegestaan op een aantal  specifieke rookzones. Bekijk daarvoor  de plattegrond . 

 

RESERVEER NU