Naam pandajong is bekend!

Nieuws Reuzenpanda Geboortenieuws

Het pandajong  draagt vanaf vandaag een naam, namelijk Fan Xing!

Tijdens een kleine besloten bijeenkomst in Ouwehands Dierenpark met onder andere de Chinese Ambassade en het Ministerie van Buitenlandse Zaken werd de naam bekendgemaakt. Wereldwijd is ruim 22 duizend keer gestemd. Het was een nek-aan-nekrace maar Fan Xing was uiteindelijk de favoriet. 

Betekenisvolle naam
De naam betekent sterrenhemel in het Chinees. Dat is een verwijzing naar het schilderij Sterrennacht van Vincent van Gogh, in China de bekendste Nederlandse schilder. Fan staat voor Fan Gao (Van Gogh) en Xing betekent ster. Deze vernoeming is natuurlijk een mooi eerbetoon aan de vader van het jong, reuzenpanda Xing Ya.  

Volgens traditie
Het is in China traditie dat de naam na 100 dagen toegewezen wordt aan het jong en daarom is er een kleine besloten bijeenkomst georganiseerd. Na een aantal korte speeches van onder anderen mevrouw Mossenelchner, Directeur Azië en Oceanië Ministerie van Buitenlandse Zaken en meneer Ribiao namens de Chinese Ambassade in Den Haag werd door middel van een video de spanning opgebouwd en de naam onthuld.  

Voorlopig in het kraamhol
Wu Wen en Fan Xing verblijven voorlopig nog in het kraamhol. De dierverzorgers houden de ontwikkeling van Fan Xing via camerabeelden goed in de gaten. Fan Xing moet groeien, leren lopen en moeder Wu Wen kunnen volgen voordat zij samen de rest van het verblijf kunnen gaan verkennen. In het najaar van 2020 zal naar verwachting de eerste glimp van Fan Xing op te vangen zijn voor de bezoekers in Ouwehands Dierenpark. 

Nu Fan Xing al zien?
Voor degenen die niet kunnen wachten om Fan Xing te zien is er een livestream beschikbaar  waar je tegen betaling van € 1,00 een uur lang kan kijken naar de kleine reuzenpanda in het kraamhol. De euro komt ten goede voor bescherming van de reuzenpanda in het wild en het leefgebied.