Ouwehands Dierenpark gaat weer open op 18 mei

Nieuws

Fantastisch nieuws waar lang naar is uitgekeken en naar toe is gewerkt: Ouwehands Dierenpark gaat op maandag 18 mei weer open! In overleg met de veiligheidsregio en de Gemeente Rhenen is besloten dat Ouwehands Dierenpark mag toewerken naar een gefaseerde heropening op maandag 18 mei.

Veiligheid van de gasten, medewerkers en dieren staat voorop. Het park is daarom zo ingericht dat de gasten overal voldoende afstand van elkaar kunnen houden en de regels van het RIVM kunnen worden nageleefd. In de aanloop naar 18 mei zullen er een aantal try-out dagen voor kleine groepen gasten georganiseerd worden om het veiligheidsprotocol verder  aan te scherpen voor de heropening. Het uitgangspunt is daarbij om vanaf 18 mei weer gasten en abonnementhouders te kunnen ontvangen en hen weer te laten genieten van een mooie dag in Ouwehands Dierenpark. 

De afgelopen maanden is het park prachtig opgebloeid en zijn er veel jonge dieren geboren zoals ringstaartmaki’s, doodshoofdaapjes, een ijsbeertweeling én natuurlijk een jonge reuzenpanda! Kersverse moeder Wu Wen en haar kleine verblijven voorlopig nog achter de schermen in hun kraamhol in Pandasia. Om gasten toch mee te laten genieten van deze bijzondere gebeurtenis zal er een livestream op het park beschikbaar zijn voor een uniek kijkje in het kraamhol. 

Op het park wordt er momenteel hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor de heropening. Zelfs de mini-ezels ‘helpen een tandje’ mee met de laatste voorbereidingen door, onder toeziend oog van de giraffen, het onkruid op de looppaden te wieden. Klik hier voor de beelden.

Wat betekent deze gefaseerde heropening verder voor gasten?
Voor de gasten is het misschien even wennen, omdat het park er op sommige plaatsen iets anders uitziet. Sommige gebieden in het park zijn ingericht als eenrichtingsverkeer om de anderhalve meter te kunnen waarborgen. Ook zijn er aangepaste horecavoorzieningen. Het vraagt soms wat aanpassingsvermogen. Getraind personeel is zichtbaar aanwezig om uitleg te geven en alles in goede banen te leiden. De communicatie is duidelijk, met speciaal op de situatie toegespitste borden. Daarnaast zijn extra hygiënemaatregelen zijn getroffen. Contactpunten worden vaker schoongemaakt en centrale desinfectiepunten zijn aanwezig.

Uitsluitend online ticketverkoop 
De verkoop van tickets zal vanaf 14 mei online plaatsvinden via de ticketshop op de website. Er zal een maximumaantal gasten per dag toegelaten worden en om de aankomst van de gasten te spreiden kan men kiezen uit een aantal tijdvakken. Ook abonnementhouders zullen voorlopig hun bezoek inclusief tijdslot dienen te reserveren.

Veiligheidsprotocol 
Samen met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt garanties omtrent de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen. 

Bekijk de veelgestelde vragen