Reuzenpanda’s vieren 8 augustus 5de verjaardag

Reuzenpanda Activiteit

Woensdag 8 augustus was een feestelijke dag in Ouwehands Dierenpark. Beide reuzenpanda’s vierden hun vijfde verjaardag en mochten een meerlaagse verkoelende verjaardagstaart in ontvangst nemen.

Verjaardagstaart
Het mannetje Xing Ya merkte de grote kleurrijke ijstaart in zijn buitenverblijf meteen op.    Onder  grote belangstelling van bezoekers en pers,  begon hij rustig van  zijn verjaardagstaart te snoepen. Zijn taart bestond uit verschillende lagen bevroren water  met wortelsap en een topping van eetbare paarse bloemen, kwark en appels.  Op de bovenste laag  schitterde een reuzegrote vijf, gemaakt van bietensap.  De appels op zijn taart  waren favoriet . Na  van de taart te hebben  geproefd,    besloot hij om de grote vijf eraf te duwen. Het vrouwtje Wu Wen toonde  vooral interesse in de wortel rondom haar   meerlaagse ijstaart.  Zij koos ervoor om na het aanbieden van de taart lekker een dutje te doen.    

 

Geluksgetal
Het is niet zonder reden dat ervoor gekozen is om de verjaardagen gezamenlijk op de 8ste dag van de 8ste maand te vieren. In de Chinese cultuur is het getal 8 namelijk een geluksgetal. De Chinese uitspraak van het getal acht klinkt vergelijkbaar als het woord voor voorspoed en rijkdom. Daarnaast lijkt een acht op het oneindigheidssymbool. Het gebruik van twee achten naast elkaar lijkt tevens op het ‘dubbel geluk’ karakter. 

Feestdag

Naast dat de reuzenpanda’s op een verjaardagstaart zijn getrakteerd,  stond het programma vol met gezellige activiteiten met als middelpunt de reuzenpanda’s .  Wie jarig is trakteert dus ook andere bamboe etende dieren zoals de olifanten en de kleine panda’s zijn getrakteerd op bamboe. Daarnaast konden kinderen een mooie gelukswens voor Xing Ya en Wu Wen uitbrengen bij één van de Chinese wensbomen, meedoen aan de avontuurlijke Pandasia speurtocht, een pandamasker knutselen en bij ‘Professor Panda’ op bezoek gaan. Deze avonturier van het park weet alles te vertellen over de reuzenpanda’s, China en Pandasia.

Laatste pandanieuws

Het is alweer ruim een jaar geleden dat de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen, onder toeziend oog van vele genodigden, voor het eerst hun buitenverblijf mochten verkennen. In het voorjaar hebben reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen voor het eerst neus-aan-neus contact gehad. Ze hebben elkaar van heel dichtbij kunnen zien, horen en ruiken. Xing Ya en Wu Wen toonden zichtbaar en hoorbaar interesse in elkaar, maar beide dieren bleken te jong waardoor dit niet tot een paring heeft geleid. Het wachten is nu op volgend jaar, wanneer Wu Wen opnieuw vruchtbaar zal zijn. Een pandavrouwtje is slechts 3 tot 7 dagen per jaar vruchtbaar, wat de voortplanting bij reuzenpanda’s complex maakt.

Reuzenpanda’s iedere dag te volgen 

Wie meer panda-avonturen wil beleven, kan Xing Ya en Wu Wen dagelijks live via haarscherpe beelden volgen. Diverse camera’s zijn zo gepositioneerd dat er bijna altijd een panda te zien is in de binnen- of buitenverblijven. Wil je ontdekken hoe een dag van een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark eruit ziet? Bekijk de panda cams via onderstaande button.

Pandacams bekijken