Reuzenpanda’s Xing Ya & Wu Wen vieren hun 4de verjaardag!

Nieuws Reuzenpanda Pandasia Evenement

Op dinsdag 8 augustus was het feest in Ouwehands Dierenpark! De twee reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen vierden voor het eerst hun verjaardag in het dierenpark. Beide panda’s vierden hun vierde verjaardag en zijn getrakteerd op een meerlaagse speciale verjaardagstaart en een speelobject.

Verjaardagstaart
Het mannetje Xing Ya toonde meteen al veel interesse in de speciale  ijstaart. Onder grote belangstelling van bezoekers en pers,  smulde hij van  zijn verjaardagstaart. Zijn taart bestond uit verschillende lagen met bevroren water met bietensap, wortels en appels.  De bovenste laag  werd versierd met vier kaarsen gemaakt van bamboe en wortel. De appels vielen goed in de smaak en nadat hij deze op had, besloot hij de taart om te gooien en als speelobject te gebruiken. De meerlaasge ijstaart van het vrouwtje Wu Wen bestond uit wortelsap en fruit.  Ook zij is lekker met de taart bezig geweest en besloot om taart niet heel te laten.

Naast dat de reuzenpanda’s op een verjaardagstaart zijn getrakteerd, kregen ook bezoekers een heerlijk stukje taart aangeboden door de winnaar  van de taartbakwedstrijd. Aan Taartmakerij ‘ De Taartschuur’ de eer om de pandataart te onthullen  en aan te snijden.   De imposante pandataart van 1,20 meter hoog viel goed bij de bezoekers in de smaak . Het programma van deze feestelijke dag stond vol met gezellige activiteiten. Wie jarig is trakteert dus ook andere bamboe etende dieren zoals de olifanten en de kleine panda’s werden getrakteerd op bamboe. Daarnaast was er voor kinderen de mogelijkheid om zich tot een panda om te toveren, konden zij een gelukswens doen voor Xing Ya & Wu Wen en  ‘Professor Panda’ ontmoeten.

Geluksgetal
Het mannetje Xing Ya was jarig op 5 augustus en het vrouwtje Wu Wen is jarig op 11 augustus. Al snel werd door het dierenpark besloten om de verjaardagen gezamenlijk op de 8ste dag van de 8ste maand te vieren. Het getal 8 is in de Chinese cultuur namelijk een geluksgetal. De Chinese uitspraak van het getal acht klinkt vergelijkbaar als het woord voor voorspoed en rijkdom. Daarnaast lijkt een acht op het oneindigheidssymbool. Het gebruik van twee achten naast elkaar lijkt tevens op het ‘dubbel geluk’ karakter.