Xing Ya en Wu Wen maken het goed

Nieuws Reuzenpanda Pandasia

Het gaat goed met de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark sinds zij op 12 april jl. zijn aangekomen. De introductie van Xing Ya en Wu Wen in hun nieuwe verblijf in Pandasia is soepel verlopen. Momenteel verblijven zij enkele weken in quarantaine. Wanneer de reuzenpanda’s te zien zullen zijn voor de bezoekers van Ouwehands Dierenpark is nog niet bekend.

Ontspannen

Beetje bij beetje ontdekken Xing Ya en Wu Wen nieuwsgierig hun nieuwe omgeving. Ze ontdekken alle geuren en wagen zich zelfs al op de houten loopbruggen en spelen in het water. De dieren zijn ontspannen en passen zich goed aan. Xing Ya en Wu Wen maken met veel nieuwe dingen kennis tijdens de quarantaine periode. Zo eten zij voor het eerst Nederlands bamboe, is het eerste pandabrood gebakken en geproefd en wordt er gekeken welke vormen van verrijking bij de twee reuzenpanda’s in de smaak vallen.

Kieskeurige eters

Reuzenpanda’s zijn erg kieskeurige eters en eten hoofdzakelijk bamboe. Om Xing Ya en Wu Wen de bamboe van hun smaak aan te kunnen bieden zijn er maar liefst 25 verschillende soorten Nederlandse bamboe welke zij in de quarantaine periode aangeboden krijgen. En de Nederlandse bamboe valt goed in de smaak. Xing Ya en Wu Wen hebben zelfs al een favoriete soort.

Naast bamboe krijgen de reuzenpanda’s ook heus pandabrood, appels en winterpeen aangeboden om in voldoende voedingsstoffen te voorzien. Xing Ya en Wu Wen volgen hetzelfde dieet als dat zij in China aangeboden kregen. Echter wordt er in Ouwehands Dierenpark natuurlijk gebruik gemaakt van Nederlandse ingrediënten en wordt het pandabrood in Pandasia gemaakt en afgebakken.

Verrijking

Naast het wennen aan de omgeving worden de komende periode ook verschillende vormen van verrijking aangeboden aan Wu Wen en Xing Ya. Verrijking wordt binnen Ouwehands Dierenpark toegepast om het natuurlijk gedrag van de dieren zoveel mogelijk te stimuleren. Belangrijk is om precies te weten wat Xing Ya en Wu Wen leuk vinden en wat hen aanzet tot natuurlijk gedrag.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Xing Ya & Wu Wen, en natuurlijk over wanneer je ze kunt komen bezoeken? Ga dan naar de homepage en schrijf je in voor de nieuwsbrief!