Zesde verjaardag reuzenpanda's

Nieuws Reuzenpanda

Vandaag werd de 6e verjaardag van de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen onder grote belangstelling van bezoekers gevierd in Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Beide reuzenpanda’s ontvingen een creatieve traktatie bestaande uit watermeloen, galia meloen, eetbare bloemen, wortel, appel en natuurlijk bamboe.   Xing Ya kwam om 10.30 uur naar buiten waar de traktatie op hem stond te wachten. Hij schrok heel even van de grote opkomst op zijn verjaardagsfeestje en moest zich binnen even herpakken. Na 5 minuten was hij er klaar voor en nam hij zijn traktatie dankbaar in ontvangst. Vooral de galia meloen vond Xing Ya erg lekker. Om 11.00 uur bewonderde Wu Wen haar traktatie in haar binnenverblijf. Het liefst eet Wu Wen op het moment appels en wortels. Dit had ook vandaag haar voorkeur. 
Xing Ya is jarig op 5 augustus en Wu Wen op 11 augustus. Al snel is besloten om de verjaardagen van de reuzenpanda’s samen op de 8ste dag van de 8ste maand te vieren. Het getal 8 is in de Chinese cultuur namelijk een geluksgetal.