Bonobo

Bonobo

Latijnse naam Pan paniscus

Leefgebied Centraal Afrika

Lengte 70 – 83 cm

Gewicht 36 - 43 kg (man), 26 - 36 kg (vrouw)

Draagtijd 8 maanden

Aantal jongen 1

IUCN bedreigingstatus bedreigd

Leeftijd 40 jaar

Voedsel Vruchten, bladeren, insecten, bloemen

Bonobo’s werden vroeger dwergchimpansees genoemd omdat ze veel lijken op chimpansees, alleen zijn ze wat slanker gebouwd. Ze leven in grote gemengde groepen. Vrouwtjes verlaten de groep wanneer ze geslachtsrijp zijn, mannetjes blijven in de geboortegroep bij hun moeder. Bij bonobo’s zijn in tegenstelling tot de chimpansees de vrouwtjes namelijk dominant, en de sociale status van een man is dus afhankelijk van die van zijn moeder. Bonobo’s communiceren met veel verschillende geluiden en gezichtsuitdrukkingen met elkaar. Verder gebruiken ze seks om conflicten op te lossen, maar ook om banden te versterken. Overdag zijn de bonobo’s voornamelijk bezig met voedsel zoeken, ’s avonds maken ze een slaapnest om in te overnachten. Bonobo’s leven in Congo waar ze ernstig bedreigd worden door afname van hun leefgebied vanwege houtkap. Daarnaast worden ze bejaagd om hun vlees te verkopen als bushmeat.

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ

Op zaterdag 20 augustus minder goed bereikbaar

Op zaterdag 20 augustus komt het wielparcours van La Vuelta Holanda bij Ouwehands Dierenpark  voorbij. De weg is daarom tijdelijk afgesloten.  Houd hier rekening mee met je bezoek. 

Klik hier voor meer info.

Excuses voor het ongemak.

Oké