Recycle Route

Ontdek vanaf zaterdag 29 april in Ouwehands Dierenpark hoe bijzonder en inspirerend recyclen kan zijn langs een expositie van dieren, gemaakt van afval door verschillende kunstenaars. Sta neus aan neus met de prachtige dieren en leer hoe wij die kunnen beschermen én hoe we beter voor de wereld kunnen zorgen.

De natuur is een expert in opruimen. Ze kan alles afbreken en weer omzetten in bruikbare voedingstoffen voor ander leven. In de natuur bestaat afval eigenlijk niet eens! Zo kan de kringloop van het leven altijd doorgaan. Wij mensen daarentegen produceren van alles, maar geven niet evenveel terug. Onderaan de streep betekent dit dat we de balans van de natuur verstoren. Maar samen kunnen wij dit tegengaan!

Van afval naar kunst
Vanaf zaterdag 29 april start de Recycle Route in Ouwehands Dierenpark. In het park kun je   verschillende kunstsculpturen, gemaakt van afval, bewonderen. Van sloophout tot afgedankt speelgoed en van melkpakken tot zwerfafval: dit was de inspiratie voor de indrukwekkende kunstwerken én de materialen waarvan ze gemaakt zijn. De afgelopen maanden hebben verschillende kunstenaars, waaronder Eddy Kaijser, Karin Arts en Ernesto Bos gewerkt aan de afvalkunst. Onder andere samenwerkingen met kringloopwinkels in de regio en een Jutexpeditie langs de uiterwaarden van de Rijn, georganiseerd met We Are Nature en IVN, leverden materialen aan de kunstenaars. 

Beleving in het park
Naast de kunstroute komt het inspirerende thema ook terug in de educatie en het entertainment in het park. Enthousiaste gidsen vertellen over de kringloop van de natuur, speel een digitale mini-game waarin je één van de kunstwerken van dichterbij gaat bekijken, bezoek de familieshow van Bamboo Bill of laat je meeslepen in verrassende parkentertainment van de avonturiers. 

Plattegrond
Bekijk de plattegrond om te zien waar je alle kunstwerken van de Recycle Route kunt spotten.