Afrikaanseleeuw

Afrikaanse leeuw

Latijnse naam Panthera leo

Leefgebied Afrika

Schouderhoogte 1,15 m

Staartlengte 70 - 100 cm

Gewicht 120 - 250 kg

Draagtijd 110 dagen

Aantal jongen 1 - 6 per worp

Leeftijd maximaal 22 jaar

Voedsel prooidieren zoals giraffes, zebra's en antilopen

De koning der dieren, zo wordt de leeuw ook wel genoemd. Hij leeft in familiegroepen, meestal bestaande uit een paar mannen, zes tot twaalf vrouwen en hun jongen. De sterkste man is de baas. Hij verdedigt zijn territorium en zijn groep. De vrouwen jagen. Is de prooi eenmaal bemachtigd, dan mag de man als eerste eten. Er wordt bij voorkeur jacht gemaakt op buffels, zebra's, gnoes en giraffen. Een leeuw kan in de bronsttijd wel 50 keer op een dag paren. De draagtijd is ongeveer 110 dagen. Een worp bestaat uit een tot zes welpen. De witte leeuwen van Ouwehands Dierenpark zijn zeer zeldzame witte leeuwen. Hun vachtkleur wijkt af, doordat ze het gen voor de normale, bruine kleur missen.

Dit dier adopteren?

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer