Californischezeeleeuw

Californische zeeleeuw

Latijnse naam Zalophus californianus

Leefgebied Noord-Amerika, Zuid-Amerika

Lengte 1,70 - 2 m

Staartlengte 7 cm

Gewicht 200 - 400 kg

Draagtijd 12 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd maximaal 31 jaar

Voedsel vis en inktvis

Door zijn gestroomlijnde lichaam ondervindt de zeeleeuw minimaal hinder van de weerstand van het zeewater. Hij kan dan ook hoge snelheden bereiken en is uiterst wendbaar en soepel. In de paartijd verzamelt een mannetjes- zeeleeuw een groep vrouwtjes om zich heen, die hij fel verdedigt tegen collega- mannetjes. Kort voor de paartijd heeft het vrouwtje haar jong gekregen. Ze blijft dan ook niet lang lid van de harem op het land. Zodra ze gepaard heeft, verdwijnt ze met haar jong weer in zee. Een zeeleeuw eet bij voorkeur vis en inktvis.

Dit dier adopteren?

Tof dat je er bent!

Het lijkt erop dat je ons bezoekt met je mobiele telefoon. Ben je in het park?

Parkmodus is geactiveerd!

Mogen we je pushnotificaties sturen? We sturen je de highlights van vandaag en je kan via de website reminders bij de activiteiten activeren.

Wil je deze website aan je startscherm toevoegen?

Ga naar je browser-instellingen om ons aan jou startscherm toe te voegen, zo kun je ons nog makkelijker vinden!

Reminder geactiveerd

Programma

Kaart

Activiteiten

FAQ

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ