Europeseflamingo

Europese flamingo

Latijnse naam Phoenicopterus roseus

Leefgebied Europa, Afrika, Azië

Lengte 1,10 - 1,30 m

Gewicht 3500 gr

Broedduur 32 dagen

Aantal eieren 1 per legsel

Leeftijd maximaal 44 jaar

Voedsel ongewervelde diertjes, algen en insecten

Deze flamingo komt voor in landen rond de Middellandse Zee, maar ook in Afrika en Azië. Hij leeft in grote groepen. Zijn sterk gespecialiseerde snavel bepaalt niet alleen, wat hij eet , maar ook de manier waarop hij zijn voedsel bemachtigt. Zijn grote, vlezige tong vult de hele snavelholte en is voorzien van uitstulpingen. Als de flamingo eet, laat hij zijn kop zo zakken, dat de bovenste snavelhelft onder water komt. Hij beweegt die door de modder en zuigt troebel water op. Dat doet hij door zijn tong naar achteren te trekken. Daarna duwt hij zijn tong weer terug, waardoor het water door de lamellen die aan de randen van de snavel zitten, naar buiten wordt geperst. Voedseldeeltjes, zoals kleine kreeften en garnalen, blijven achter op de lamellen. Die hoeft hij alleen nog maar door te slikken.

Dit dier adopteren?

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer